Tinder neemt app voor delen van korte video’s over

Erwin Vogelaar
16 februari 2017, 19:16
2 min leestijd
Tinder neemt app voor delen van korte video’s over

Tinder heeft een opvallende koop gedaan. Het bedrijf achter de dating-app heeft Wheel overgenomen, een app voor het delen van korte video’s. Gaat Tinder Snapchat en Instagram Stories achterna?

Lees verder na de advertentie.

Gaat Tinder Snapchat achterna?

Tinder lijkt niet te blijven toekijken terwijl andere apps succes boeken met korte video’s. Snapchat en Instagram Stories laten de aantrekkingskracht van dit medium zien, terwijl dating-app Tinder tot nu toe bij foto’s is gebleven. Met hier en daar een uitstapje naar bijvoorbeeld muziek via Spotify. Daar gaat verandering in komen, want het bedrijf heeft Wheel overgenomen. Dit sociale netwerk draait net als Snapchat en Instagram Stories om het delen van korte video’s met elkaar of de wereld.

tinder snapchat

Het is nog niet duidelijk wat Tinder met deze aankoop gaat doen. Toch is het logisch om aan te nemen dat de dating-app uitgebreid gaat worden met videomogelijkheden. Dit zou kunnen gaan om video’s op je profiel, maar ook om het delen van video’s met de mensen waarmee je een een connectie hebt. In een wereld waar we steeds meer willen delen via bewegende beelden, lijkt het voor Tinder logisch om daar in mee te gaan. Met een hoop dating-apps in de Play Store, zal Tinder constant moeten innoveren om populair te blijven.

Wheel was zelf niet erg succesvol. Het idee was dat gebruikers video’s naar vrienden konden sturen, of ze openbaar konden publiceren. De belangrijkste functie was dat vrienden weer beelden aan die video konden toevoegen. Het was grotendeels vergelijkbaar met Snapchat en daar concurreer je niet zomaar tegen. Behalve als je Instagram bent, maar daar lees je hier meer over. Met deze overname stopt Wheel er direct mee. De topmensen achter de app kunnen nu aan de slag bij Tinder. Het is niet duidelijk welk bedrag met de overname gemoeid is.

Lees het laatste nieuws over Tinder

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu