De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Toekomstige Gear VR ontgrendelt je Samsung met de vorm van je hoofd’

Erwin Vogelaar
22 juni 2017, 20:52
2 min leestijd
‘Toekomstige Gear VR ontgrendelt je Samsung met de vorm van je hoofd’

Op dit moment is het niet mogelijk om vanuit de Gear VR je Samsung Galaxy S8 of ander toestel te ontgrendelen. Met de toekomstige Gear VR is dat wellicht wel een optie.

Lees verder na de advertentie.

Toekomstige Gear VR

Met een Gear VR op je hoofd is er geen enkele manier om je smartphone te ontgrendelen. Hiervoor moet je het toestel uit de bril halen, waarna je via een pincode, vingerafdruk of irisscan toegang krijgt. Vervolgens moet de smartphone weer de bril in voordat jij in een vr-ervaring duikt. Dit is onhandig. Samsung is daarom druk bezig met ideeën om met de Gear VR van de toekomst je identiteit te bepalen.

De technologie wordt beschreven in een patent van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het idee is dat er sensoren zijn geplaatst in het materiaal van een toekomstige versie van de Gear VR. Deze sensoren meten de vorm van je hoofd, door bijvoorbeeld te kijken waar er extra druk wordt uitgeoefend. Deze sensoren moeten zo goed zijn, dat alleen jouw hoofd jouw toestel kan ontgrendelen.

toekomstige gear vr

Of deze technologie daadwerkelijk ingebouwd wordt in een toekomstige Gear VR is natuurlijk nog niet zeker. Patenten bieden geen zekerheid over komende producten. Wel is Samsung duidelijk met dit vraagstuk bezig. Dus hoewel waarschijnlijk niet specifiek dit patent in de volgende Gear VR wordt verwerkt, verwachten we wel een soortgelijke technologie terug te zien. Het geeft ook aan dat Samsung voorlopig niet van plan is te stoppen met de Gear VR.

Een andere grote stap voor de toekomst Gear VR is augmented reality. Samsung test al voorzichtig de mogelijkheden hiervan, door de echte en de virtuele wereld in games te combineren. Hier liggen veel kansen die Google nu laat liggen, terwijl Apple enorme stappen zet.

Wat wil jij graag zien in de volgende versie van de Gear VR? Laat het weten in de reacties hieronder.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Phone Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Gear VR
Samsung Gear VR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu