De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC gaat toekomstige toptoestellen 2 jaar lang van updates voorzien’

Gijs Ettes
15 februari 2014, 10:44
1 min leestijd
‘HTC gaat toekomstige toptoestellen 2 jaar lang van updates voorzien’
HTC toekomstige toptoestellen

Tijdens een vragensessie op Reddit heeft HTC aangegeven dat het toekomstige toptoestellen, waaronder waarschijnlijk de opvolger van de HTC One, tot en met twee jaar na release zal voorzien van Android-updates. Die belofte heeft het product team van HTC althans gemaakt voor de Amerikaanse markt; of de update-ondersteuning ook geldt voor toekomstige toestellen die in Europa worden uitgebracht, is niet bekend.

In een statement geeft HTC verder aan hoe lastig het updateproces voor Android is en dat het bedrijf in het verleden niet altijd even goed is geweest in het tijdig updaten van toestellen. Bovendien werden modellen uit 2012, waaronder de HTC One X, One X+ en One S, helemaal niet voorzien van een update naar Android 4.4 (KitKat). Een globale update was niet mogelijk, omdat ondersteuning van chipfabrikant Nvidia ontbrak. Wat dat betreft belooft de Taiwanese telefoonmaker nu beterschap.

Lees verder na de advertentie.

HTC toekomstige toptoestellen

Naast de belofte dat HTC toekomstige toptoestellen 2 jaar lang gaat ondersteunen met updates, hintte de fabrikant gisteren ook naar een mogelijke reparatieservice. HTC plaatste een tweet met de tekst ‘Waren gebroken harten maar zo gemakkelijk om te repareren’ en een afbeelding waarop twee HTC-telefoons met een kapot scherm zijn te zien. De datum bij de tweet (18 februari) wijst erop dat we binnen een aantal dagen meer duidelijkheid krijgen over wat HTC precies bedoelt met het Twitter-bericht.

Uit recente HTC kwartaalcijfers bleek verder dat het bedrijf voor het eerst sinds lange tijd weer een winst draaide. 7,5 miljoen dollar is relatief weinig, maar het laat zien dat HTC langzaam opkrabbelt. Het succesje is mogelijk te verklaren doordat het bedrijf zich voor het eerst op het middensegment van smartphones heeft gericht, en niet alleen concentreert op high-end toestellen.

Het laatste HTC nieuws op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu