HTC’s toekomstplannen: blockchain, VR en kunstmatige intelligentie

Thomas Haenen
27 juni 2018, 9:37
2 min leestijd
HTC’s toekomstplannen: blockchain, VR en kunstmatige intelligentie

HTC heeft nog maar weinig succes met traditionele smartphones. Het bedrijf gaat daarom volop voor nieuwe technologieën, zo heeft een topvrouw laten weten.

Lees verder na de advertentie.

Toekomstplannen nieuwe HTC-smartphones

Bij toekomstige smartphones van HTC ligt de focus op opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie, de blockchain en virtual en augmented reality. Dat heeft Cher Wang, topvrouw van HTC, laten weten tijdens een aandeelhoudersvergadering. Recente smartphones van het bedrijf verkopen slecht, maar door de nieuwe technologie te omarmen kan HTC het tij binnen twee jaar keren, aldus Wang.

Virtual reality is al langer een speerpunt van HTC. Het bedrijf heeft samen met gamemaker Valve de Vive vr-headset ontwikkeld. Die is, samen met de Oculus Rift van Facebook, één van de populairste op de virtual reality-markt. Ook experimenteert het bedrijf met kunstmatige intelligentie op zijn smartphones. Over die HTC Sense Companion waren we echter niet echt te spreken in onze HTC U11 review.

Toekomstplannen nieuwe HTC-smartphones

HTC hint bovendien al langer naar een blockchain smartphone. Die is gericht op handelaars in cryptovaluta, en biedt onder andere een veiligere manier om je bitcoin en ethereum op te slaan. Wanneer het toestel precies verschijnt, is onbekend. Aangezien Cher Wang aangeeft dat de plannen binnen twee jaar effect hebben op de omzet van HTC, lijkt het aannemelijk dat de toestellen uiterlijk in de loop van volgend jaar verschijnen.

Lees ook: de 6 beste bitcoin-apps voor Android

Door tegenvallende verkopen kampt HTC al jaren met dalende omzet en winst. In 2017 kwam de omzet uit op omgerekend 1,75 miljard euro, twintig procent minder dan een jaar geleden. Ook werd er een verlies geboekt van ongeveer 400 miljoen euro. Het bedrijf had elf verliesgevende kwartalen op rij achter de rug.

Deal met Google

Onlangs wist HTC zijn eerste kwartaalwinst te boeken, dankzij een deal met Google. Het zoekbedrijf heeft een miljard euro betaald voor veel medewerkers en patenten van HTC. Ook krijgt Google een licentie om smartphones uit te brengen met de HTC-merknaam. Gespeculeerd wordt dat Google de werknemers heeft overgenomen, zodat het toekomstige Google Pixel-smartphones zelf kan ontwikkelen.

Het geld van Google wordt volgens Wang gebruikt om te investeren in de nieuwe technologieen. HTC is echter veel medewerkers kwijtgeraakt aan Google, en brengt daarom minder smartphones uit. De HTC U12 Plus, die onlangs verscheen, is bijvoorbeeld het enige vlaggenschip dat HTC dit jaar uitbrengt. Vorig jaar bracht het Taiwanese bedrijf nog drie high-end smartphones uit.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC U12 Plus
HTC U12 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu