Top 100 beste Android-applicaties groeit verder

Redactie
21 juni 2010, 11:53
2 min leestijd
Top 100 beste Android-applicaties groeit verder
beste android apps

Al sinds oktober 2009 hebben we een overzicht van de beste Nederlandse Android-applicaties, die regelmatig wordt bijgewerkt. Soms vallen er applicaties af omdat er betere alternatieven voorhanden zijn, soms zijn er nieuwkomers zoals recent Appie en Rabo Bankieren. Maar we zijn meer van plan: zo’n maand of twee geleden zijn we begonnen met het maken van nog meer lijstjes, ingedeeld op thema: de beste nieuws- en navigatie-apps, de beste applicaties over gezondheid, weer en verkeer, games, voor elke Android Market-categorie is een apart lijstje gemaakt.

Bij sommige onderdelen zijn we al behoorlijk ver: het lijstje met de beste Android-games is al behoorlijk gevuld en ook bij Communicatie en Lifestyle vullen de lijstjes zich vanzelf. Er is zoveel te vinden! Andere gaan wat minder vlot, zoals financiële apps. De lijsten zijn via het menu te vinden, onder het kopje ‘Android Apps’.

Lees verder na de advertentie.

android apps menu

Het overzicht vormt uiteindelijk een dynamische top 100 van de beste Android-applicaties, met speciale aandacht voor Nederlandse apps. Niet elk lijstje zal precies 10 applicaties lang zijn: in de categorie Comics was het bijvoorbeeld lastig om echt goede apps te vinden. Als je jezelf dwingt toch 10 stuks in een lijstje te zetten, gaat dat ten koste van andere categorieën waar veel meer interessante apps te vinden zijn. Productiviteit en Tools zijn voorbeelden van categorieën die méér dan 10 leuke apps verdienen. Het aantal van 100 is nog niet gehaald, maar we zijn na twee maanden wel een flink stuk op weg. Met die top 100 gaan we uiteindelijk nog veel meer dingen doen… maar dat volgt later.

Help! Welke apps ontbreken nog?

Daarbij hebben we ook jullie hulp nodig: welke applicaties ontbreken nog? Het moet gaan om applicaties die voor iedereen interessant zijn, toppers op hun eigen gebied, apps die je als beginnende Android-gebruiker zeker niet mag missen. Welke app zou je anderen aanraden om meteen te installeren? We hebben gekeken naar applicaties die vaak worden genoemd in ranglijstjes van ‘beste apps’, maar die lijstjes zijn vaak statisch en de apps in de ranglijst worden niet vervangen door betere apps. Bij onze lijst gebeurt dat wel.

Geen ranglijst

Ook hebben we geen cijfers bij de apps gezet, omdat het nogal subjectief is. Zou TreinTijden net iets hoger moeten staan dan Appie, omdat het een veel knappere prestatie is van een zelfstandige programmeur, terwijl er bij Appie tientallen mensen aan hebben gewerkt? Of moet TreinTijden lager omdat niet iedereen met de trein reist en Appie ook voor mensen die niet bij AH boodschappen doen interessant is? Dat soort discussies kom je toch niet uit, vandaar dat ze allebei in de top 100 staan.

We beseffen dat de lijst nog lang niet compleet is; er zijn inmiddels zoveel Android-apps dat je makkelijk die ene briljante app over het hoofd ziet. Het kost ook een hoop tijd om alle apps zelf uit te proberen, om te checken of de app echt zo handig is. Heb daarom a.u.b. wat geduld dat we niet alle verzoekjes meteen in de lijst kunnen verwerken.

Categorie: Google Play
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's