De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Toptoestellen van LG dit jaar voorzien van een vingerafdrukscanner’

Gijs Ettes
22 januari 2014, 8:05
1 min leestijd
‘Toptoestellen van LG dit jaar voorzien van een vingerafdrukscanner’
Toptoestellen van LG

De vingerafdrukscanner voor smartphones zou zo maar eens kunnen doorbreken in 2014. Eerder werden de iPhone 5S en HTC One Max voorzien van een dergelijke scanner om bijvoorbeeld het toestel te ontgrendelen en geruchten gaan dat ook LG zijn vlaggenschipmodellen dit jaar gaat afrusten met een vingerafdrukscanner. Mogelijk zijn de LG G3 en LG G Pro 2 de eerste telefoons die van de functie worden voorzien. Ook concurrent Samsung gaat waarschijnlijk zijn toptoestel, de Galaxy S5, uitrusten met een vingerafdrukscanner.

Als de toptoestellen van LG worden uitgerust met een vingerafdrukscanner, dan is wel te hopen dat deze zich, niet zoals bij de HTC One Max, aan de achterzijde bevindt. Zoals je kunt lezen in onze HTC One Max review is deze door de plaatsing en de grootte van het toestel lastig te bereiken. Ook moet je een veegbeweging met je vinger maken om de scanner te gebruiker.

Lees verder na de advertentie.

Bij de iPhone is een veegbeweging niet nodig en kun je je vinger op de homeknop houden om je afdruk te scannen. Daarnaast staat en valt de functionaliteit van een vingerafdrukscanner natuurlijk bij wat je ermee kunt doen. In theorie is je vingerafdruk veilig en handig voor het beveiligen van je privé-data; veel zakelijke notebooks worden niet voor niets van de feature voorzien. De huidige toepassingsvormen van de scanner bij smartphones zijn echter nog veel te beperkt. Verder is het te hopen dat LG op de proppen komt met een vingerafdrukscanner die nauwkeurig is en niet meerdere pogingen nodig heeft om je afdruk te registreren.

Het laatste nieuws over LG

Hieronder vind je het laatste nieuws met betrekking tot LG. Bekijk ook de LG G3 en LG G Pro 2 toestelpagina’s voor meer informatie over deze aankomende Android-telefoons.

Via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G Pro 2
LG G Pro 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu