Toshiba Folio 100: de concurrent van de Galaxy Tab?

toshiba folio 100De Italiaanse website Notebook Italia heeft exclusieve foto’s geplaatst van de Toshiba Folio 100, een Android-tablet die in september of oktober in de winkel ligt. De tabletcomputer heeft een scherm met een grootte van tien inch en draait op het mobiele besturingssysteem van Google. In de tablet-pc zit een NVIDIA Tegra 2-processor. De Folio 100 draait op Android 2.2.

De resolutie van het WSVGA-beeldscherm is 1024 bij 600 pixels. Daarnaast zijn er twee luidsprekers aanwezig (0,5 Watt) en heeft de tabletcomputer 16 GB intern geheugen. Genoeg om jouw favoriete films en muzieknummers op te slaan. Ook is er nog plek voor een SD-kaart met een maximumgrootte van 32 GB.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Folio 100 weegt 760 gram, is slechts 1,4 centimeter dik en heeft een Opera Mobile browser met Flash 10.1.

Speel je een video af en surf je op het internet? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over de batterij. De batterij (1020mAh) biedt voldoende kracht om de tablet-pc zeven uur in leven te houden.

Exclusieve foto’s

Hieronder de exclusieve foto’s van de Toshiba Folio 100. Met dank aan onze collega’s van Notebook Italia!

Meer tablets op komst

Er zijn overigens meer Android-tablets op komst. Zo kijken wij reikhalzend uit naar de Samsung Galaxy Tab. De Tab wordt in september onthuld op de IFA in Berlijn, heeft een display van zeven inch en een resolutie van 1024 bij 600 pixels. In de tabletcomputer van Samsung zit een Hummingbird processor, net zoals in de Samsung Galaxy S. Daarnaast is het mogelijk om DivX-films te kijken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.