Toshiba kondigt superdunne Toshiba AT200 tablet aan #IFA

toshiba-at200Samsung was vandaag hét grote nieuws op de IFA in Berlijn. Maar de aankondiging van Toshiba mag er ook zijn. De Aziatische fabrikant heeft eindelijk de superdunne 10.1 inch Honeycomb-tablet onthuld, waar ze al een tijdje aan werkten. Aanvankelijk ging het gerucht dat Toshiba voor de naam Excite zou kiezen. Dat bleek niet het geval: de tablet gaat gewoon Toshiba AT200 heten. Superdun is in dit geval ook écht superdun, want de AT200 is slechts 7,7 mm dun en is daarmee de platste tablet die momenteel op de markt te krijgen is. Toshiba verslaat ermee alle modellen van de Samsung Galaxy Tab.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Verder vind je op dit apparaat: Android 3.2 Honeycomb, een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels, een 1,2 GHz Texas Instruments OMAP 4430 dual-core processor, 1 GB RAM en een 5 megapixel camera aan de achterkant. Aan de voorkant zit er dan nog een 2 megapixel camera op. De Toshiba AT200 is te krijgen met maximaal 64 GB intern geheugen. Als externe aansluitingen zijn micro-USB, micro-SD en micro-HDMI voorhanden.

Toshiba heeft met eerdere tablets zoals de Folio niet bepaald indruk gemaakt, maar ze bleven steeds optimistisch. “Onze tablet is superieur aan de iPad”, riep het bedrijf afgelopen maart nog. Het lijkt erop dat Toshiba de lat wat hoger heeft gelegd en niet nogmaals een blunder wil maken. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekendgemaakt voor de Toshiba AT200.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.