Toshiba: “Onze tablet is superieur aan de iPad 2”

Redactie
10 maart 2011, 13:09
1 min leestijd

Toshiba lanceerde vorig jaar één van de slechtste tablets van 2010, namelijk de Folio 100. Consumenten stuurden hun tablets massaal terug naar winkels. Het bedrijf hoopt de misstap recht te zetten door binnenkort met een nieuwe tabletcomputer te komen. Hoewel deze tablet nog geen naam heeft en er ook nog geen releasedatum bekend is, blaast Rob Wilkinson van Toshiba Australië nu al hoog van de toren. “We denken dat onze Android-tablet superieur is aan de iPad 2”, aldus Wilkinson. “De tabletcomputer is misschien iets zwaarder (773 gram), maar het apparaat beschikt over een heleboel mogelijkheden die de iPad 2 niet heeft.” Overmoedige grootspraak van een bedrijf dat zichzelf eerst nog moet bewijzen op de tabletmarkt.

De tabletcomputer van Toshiba heeft enkele verbeteringen ten opzichte van de iPad 2, zoals SD-kaart-ondersteuning, een scherm met een hogere resolutie (1280 bij 800), een USB-ingang en een verwisselbare accu. Maar eerlijk gezegd zijn dit geen eigenschappen om de tablet van Toshiba ‘superieur’ te noemen aan de iPad 2. De tablet van Toshiba is namelijk dikker, zwaarder en ziet er minder mooi uit dan de iPad 2 (zie foto rechtsboven). Een tabletcomputer is anno 2011 niet alleen een gebruiksvoorwerp, maar ook een apparaat om mee te pronken. Een mooi design is daarom van groot belang.

Lees verder na de advertentie.

Het is zonde dat ook Toshiba het nu hoog in de bol krijgt. Laten we niet vergeten dat niet fabrikanten, maar gebruikers beslissen welke tablet de beste keus is.

Bron: Mobile-Review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu