De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Toshiba stelt opvolger Folio 100 uit, volgende Android-tablet met quad-core processor?

Redactie
10 mei 2011, 17:25
1 min leestijd
Toshiba stelt opvolger Folio 100 uit, volgende Android-tablet met quad-core processor?
toshiba tablet

Toshiba bracht ooit de Folio 100 uit, een Android-tablet die weinig indruk heeft gemaakt. De Folio 100 draaide op de Froyo-versie van Android en was nauwelijks beter dan de vele Chinese tablets die rond die tijd op de markt verschenen. Maar Toshiba beloofde een comeback te maken, met een betere tablet, een groter scherm en nieuwe functies. Het gaat echter langer duren dan gepland. Toshiba heeft nu aangegeven dat de tablet vertraging gaat oplopen, al hebben ze geen verdere verklaring gegeven. Eerder lekte al uit, dat deze tablet beschikt over een 10-inch scherm met resolutie van 1280 x 800 pixels. Er zou ook een NVIDIA Tegra 2-processor in zitten en het geheel zou (bijna vanzelfsprekend) op Honeycomb draaien.

Ook een 5 megapixel camera werden genoemd, evenals Wi-Fi, een microSD-kaartslot en USB-poorten. Tot nu toe weinig nieuws ten opzichte van de huidige tablets zoals de Acer Iconia Tab A500.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe Toshiba-tablet zou in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt komen, maar wordt nu doorgeschoven naar het derde kwartaal. Ken Chan, verantwoordelijk voor zakelijke laptops in het Verenigd Koninkrijk, spreekt van “the very end of summer”.

Nu Toshiba heeft aangegeven dat de tablet vertraagd is, leidt dat tot nieuwe geruchten. Een hoopvol gerucht is dat Toshiba zou wachten op een quad-core processor. Minder hoopvol is de verklaring dat Toshiba gewoon geen componenten kan krijgen. Met datzelfde probleem zit ASUS, die momenteel niet voldoende Eee Pad Transformer’s kan produceren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu