De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Tot vijf verschillende roms op je Android-telefoon met BootManager

Redactie
28 juli 2011, 16:57
1 min leestijd
Tot vijf verschillende roms op je Android-telefoon met BootManager
Tot vijf verschillende roms op je Android-telefoon met BootManager

Voor diegenen die graag experimenteren met customs roms is er nu een app die veel tijd kan besparen. Met BootManager kun je tot vijf verschillende roms naast elkaar installeren op je Android-telefoon. Vooralsnog kon je alleen een nieuwe rom installeren als je de oude deed verwijderen. Dit betekent dat je nu de standaard meegeleverde software op je telefoon kan laten staan en toch veilig kan experimenteren met bijvoorbeeld een nieuwe nightly build van CyanogenMod.

Om gebruik te maken van BootManager moet je Android-smartphone wel geroot zijn. In de app installeer je vervolgens andere roms en bepaal je met welk rom het toestel vervolgens moet worden opgestart. Nadeel van BootManager is dat de roms worden geladen vanaf de SD-kaart. Deze is niet zo vlug als het interne geheugen van de telefoon waardoor sommige roms aanzienlijk trager kunnen worden dan normaal. Ook zouden niet alle roms werken volgens de makers van BootManager, omdat sommige alternatieve roms gebruik maken van afwijkende opstartscripts.

Lees verder na de advertentie.

Om de app te installeren is minimaal Android 2.1 nodig. BootManager is te downloaden voor €2,06 in de Android Market. In de lijst met ondersteunde telefoons worden vooral Amerikaanse toestellen genoemd, hoewel de applicatie ook op andere toestellen zou werken. Als je smartphone niet wordt ondersteund kun je in de app enkele variabelen wijzigen om BootManager werkend te krijgen of kun je de ontwikelaar mailen met de vraag of jouw toestel in de toekomst ook ondersteund kan worden.

Downloaden via Android Market: BootManager (€2,06)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's