Touch Max 2G: dualboot toestel voor kopers met keuzestress

Wouter Nijsen
5 april 2010, 21:27
1 min leestijd
Touch Max 2G: dualboot toestel voor kopers met keuzestress
Touch Max 2G dualboot

Bij computers kennen we het fenomeen dualboot al langer, Windows naast Linux of zelfs naast Mac OS X. Gek genoeg lijkt het aan de smartphonemarkt voorbij te gaan. En afgezien van het feit dat het licentie-technisch natuurlijk iets duurder zal worden, zou je toch denken dat met de huidige krachtige hardware niets de ontwikkeling van een dualboot smartphone in de weg staat. Helaas hebben we nog niets gezien van de bekende hardware bouwers, maar gelukkig zijn er nog de Chinese fabrikanten die altijd in zijn voor iets nieuws.

In dit geval gaat het om de Touch Max 2G. Een schaamteloze HTC-kloon, zelfs de merknaam staat op de behuizing. Maar deze kopie heeft wel iets opvallends, namelijk Windows Mobile 6.5 en Android 1.6 aan boord. De hardware bestaat uit een 624MHz Marvell PXA310 processor, 3,2 inch WQVGA 240 x 400 touchscreen, 128MB RAM, 256MB ROM, Wi-Fi, Bluetooth connectivity en een 2-megapixel camera. Niet echt schokkend of vernieuwend. Toch zou dit toestel wel eens de ideale oplossing kunnen zijn voor smartphonekopers die niet tussen Windows Mobile en Android kunnen kiezen en geen zin hebben om met twee toestellen rond te lopen.

Lees verder na de advertentie.

De verkoopprijs ligt rond de $200 wat extreem laag genoemd mag worden. Helaas laat de bouwkwaliteit van dit soort smartphones ernstig te wensen over, om over de support nog maar te zwijgen. Ideetje voor HTC? Of moeten die gewoon bij hun gescheiden lijn van Windows- en Android-smartphones blijven?

Via: m8cool

Categorie: Opmerkelijk
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's