Een veelgehoord argument om niet over te stappen naar een Android-telefoon of iPhone is het gebrek aan fysieke toetsen. Mensen zijn gewend geraakt aan een (lichte) resistentie bij het indrukken van een toets, een touchscreen als toetsenbord kan daarom vaak onwennig aanvoelen. In Japan hebben ze een oplossing, die natuurlijk aanvoelt.
De Japanse telecomprovider KDDI ontwikkelde een toetsenbord met een combinatie van druksensor en een haptisch touchscreen. Deze combinatie geeft de gebruiker het gevoel dat hij daadwerkelijk iets in heeft gedrukt of aangeraakt. De technologie ondersteunt op dit moment nog geen multi-touch. Wanneer dit in telefoons geĂŻmplementeerd zal worden is de ondersteuning van multi-touch uiteraard wel noodzakelijk.
Lees verder na de advertentie.
Het toetsenbord klinkt veelbelovend, vooral met het oog op de toekomst, waarin touchscreens een steeds grotere rol in ons dagelijks leven gaan spelen. Een ander mogelijk voordeel van het toetsenbord is dat het de markt voor telefoons met een touch-interface verbreedt. Een veelgehoord argument van BlackBerry-gebruikers is dat zij zo verslingerd zijn aan hun fysieke toetsenbordje. Met de toepassing van dit toetsenbord in telefoons kan dit argument door fabrikanten van telefoons ontkrachtigt worden.
Onderstaand filmpje geeft een korte introductie in hoe de technologie (in praktijk) werkt.