‘TouchWiz in Galaxy S6 door gebruiker aan te passen’

Redactie
8 januari 2015, 8:47
1 min leestijd
‘TouchWiz in Galaxy S6 door gebruiker aan te passen’

De Galaxy S6 van Samsung krijgt een speciale thema-optie, waarbij gebruikers de mogelijkheid hebben om het uiterlijk van TouchWiz aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

Het aanpassen van het design van Android is al langer mogelijk via Android-apps, maar Samsung wil gebruikers ook deze optie geven via een eigen app. Deze thema-app, die al door andere fabrikanten wordt gebruikt, zou onderdelen van TouchWiz kunnen veranderen, waar velen kritiek op hebben. TouchWiz wordt gezien als een ietwat oubollige Android-skin.

Alles over de nieuwe TouchWiz thema’s

themasamsung

De TouchWiz thema-optie wordt volgens bronnen voor het eerst aan de Galaxy S6 toegevoegd, die vanuit de doos naar alle waarschijnlijkheid op Android Lollipop draait. Gebruikers kunnen via de thema-optie vervolgens de systeemgeluiden, kleuren en het lettertype aanpassen, om hun smartphone of tablet naar eigen wens in te richten.

Ook zou de thema-optie een speciale functie krijgen voor evenementen, zoals feestdagen. Dit betekent dat je smartphone of tablet, indien je dit hebt geactiveerd, automatisch een kerstsfeertje krijgt op kerstavond. Of dat je smartphone een verjaardagsthema krijgt als jij jarig bent. Hier zou je niets voor hoeven te doen.

Gebruikers zouden volgens de bronnen thema’s kunnen downloaden en deze activeren binnen de Samsung-app. Hiermee kunnen ontwikkelaars eigen thema’s voor Samsung-apparaten ontwikkelen, die daarmee ook exclusief beschikbaar zijn voor Samsung-klanten.

Laatste Samsung-nieuws

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu