De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Toyota omarmt Android Auto: met deze 6 modellen kun je straks de weg op

Michel van 't Klaphek
7 februari 2019, 19:17
2 min leestijd
Toyota omarmt Android Auto: met deze 6 modellen kun je straks de weg op

Android Auto werkt met een hele hoop automerken samen, met een paar uitzonderingen waaronder Toyota. De Japanners hebben op de Chicago Auto Show zojuist bekendgemaakt dat hier verandering in komt. Dit zijn de eerste Toyota’s met ondersteuning voor Android Auto.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto Toyota: met deze auto’s kun je de weg op

Een betrouwbare bron zei in september 2018 dat de samenwerking tussen Google en de autofabrikant nog voor het einde van dat jaar aangekondigd zou worden, maar blijkbaar duurde het wat langer.

De Japanners hebben namelijk zojuist bekendgemaakt welke modellen overweg kunnen met het besturingssysteem voor auto’s. Hier zitten voornamelijk auto’s bij die in 2020 uitkomen. Deze Toyota’s ondersteunen Android Auto:

  • Toyota Aygo (2018)
  • Toyota Yaris (2019)
  • Toyota 4Runner (2020)
  • Toyota Sequoia (2020)
  • Toyota Tacoma (2020)
  • Toyota Tundra (2020)

Opvallende afwezigen zijn de populaire Corolla- en Prius-modellen. Mogelijk worden deze later toegevoegd. De aankondiging is opvallend, omdat Toyota in 2015 nog fel tegenstander van Android Auto was.

Android Auto-verbeteringen 2019

Het bedrijf zag geen toekomst in het besturingssysteem en was bezig met een eigen systeem. Toyota werkte zelfs samen met fabrikant Ford om weerstand te bieden tegen Google. De ‘alliantie’ was bang dat Googles systeem te groot zou worden.

Zo werkt Android Auto in Nederland

Ben jij van plan een van bovenstaande auto’s aan te schaffen en wil je dan Android Auto gebruiken? Dan is het belangrijk om te weten dat de app (nog) niet in de Nederlandse Play Store staat.

Toch is het makkelijk om het besturingssysteem op je telefoon te zetten. Lees hiervoor ons artikel over Android Auto downloaden en installeren. Zodra dit is gelukt hoef je je smartphone alleen nog maar met een usb-kabel met je auto te verbinden. Om ook onderweg op een veilige manier alles uit je vierwieler te halen lees je onze Android Auto-gids. Hierin staat alles wat je moet weten.

Lees het laatste nieuws over Android Auto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu