Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Toyota-auto’s ondersteunen binnenkort Android Auto’

Thomas Haenen
24 september 2018, 12:26
2 min leestijd
‘Toyota-auto’s ondersteunen binnenkort Android Auto’

Auto’s van Toyota ondersteunen vanaf volgend jaar waarschijnlijk Android Auto, zo meldt een betrouwbare bron. Google zou de samenwerking volgende maand bekend maken.

Lees verder na de advertentie.

Toyota Android Auto-ondersteuning onderweg

Android-gebruikers kunnen hun smartphone straks direct aan hun Toyota koppelen, zo claimt Bloomberg. Daardoor kun je straks makkelijker je navigatie en andere apps in de auto gebruiken. Nu gebruikt Toyota nog SmartDeviceLink, een app die door Ford is ontwikkeld. Die biedt echter minder functionaliteit voor gebruikers. Ook Google is er niet blij mee, omdat het zo minder gebruikers- en autodata kan verzamelen.

Google en Toyota zouden al geruime tijd in gesprek zijn over een samenwerking, en de kogel is nu eindelijk bijna door de kerk. Volgens Bloomberg wordt de Android Auto-ondersteuning begin oktober aangekondigd. Vervolgens kun je vanaf 2019 je Android aan je auto koppelen.

Android Auto Google Podcasts

Android Auto bestaat uit verschillende apps en functies die handig zijn voor onderweg. Zo zit Google Maps ingebouwd voor navigatie, en kun je via een eigen Play Store nieuwe apps downloaden. Ook wordt sinds kort de Google Assistent ondersteund, zodat je met stembesturing alles in de auto kunt bedienen.

Net als op smartphones kunnen automakers zelf aanpassingen maken aan de software, om bijvoorbeeld dingen aan te passen in de auto of om een eigen navigatie-app toe te voegen.

De opmars van Android Auto

Het aangepaste besturingssysteem is de laatste tijd aan een opmars bezig. Google kondigde onlangs al een samenwerking aan met het conglomeraat van Renault, Nissan en Mitsubishi. Deze groep is één van de grootste automakers ter wereld. Vanaf 2021 draait Android Auto standaard op het infotainmentsysteem in alle auto’s van deze fabrikanten. Ze gaan daarmee nog iets verder dan Toyota, dat het enkel makkelijker maakt om je smartphone met je auto te koppelen.

Lees ook: de staat van Android Auto in 2018

Google biedt ook een versie van Android Auto voor smartphones. Die biedt aangepaste versies van Google Maps en muziekdiensten met grotere knoppen, zodat ze makkelijker onderweg te bedienen zijn. Deze app is in Nederland echter niet in de Play Store te vinden, omdat je je smartphone niet mag gebruiken tijdens het rijden.

Wil je toch aan de slag? Dan vind je Android Auto via APK Mirror. We leggen uit hoe je apk-bestanden op je smartphone installeert, maar let wel: dat is op eigen risico.

Lees meer over Android Auto

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu