Trimble Nomad: robuust Android-toestel voor $1274

trimble nomadHet is niet moeders mooiste, maar wie dringend op zoek is naar een robuuste Android-telefoon kan vanaf nu terecht bij SDG Systems. Dit bedrijf biedt al langer de Trimble Nomad smartphone met Windows Mobile en Linux aan. Vanaf nu is er ook een versie beschikbaar waarop Android 1.5 (Cupcake) draait. Het toestel is vanaf $1274 te koop. De Nomad is voorzien van Bluetooth, Wi-Fi, een 2 megapixel camera en een ingebouwde barcodescanner. Het scherm heeft een VGA-resolutie en er is intern maximaal 2 GB opslagruimte beschikbaar. Optioneel kun je een quadband GSM/EDGE-module kopen, zodat je er ook mee kunt bellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Trimble Nomad heeft een krachtige 806MHz processor waardoor je zou verwachten dat de batterij binnen no-time leeg is. Maar dat valt mee: er zit een 5200 mAh-batterij in, die zo’n vijfmaal zwaarder is dan de gangbare mobiele telefoonbatterij. Dit is geen toestel dat je makkelijk op zak steekt: het ding weegt 596 gram. Wel kun je het toestel laten vallen: hij overleeft een val van 1,2 meter en kan een diepte tot maximaal 3 meter onder water aan.

Meer info: Trimble Nomad
Via: Android Authority

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.