De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Cyanogen kiest Truecaller als standaard telefoon-app in software

Redactie
8 mei 2015, 9:15
1 min leestijd
Cyanogen kiest Truecaller als standaard telefoon-app in software

Cyanogen gaat de telefoon-app Truecaller voortaan gebruiken in toekomstige software. Met de app kunnen gebruikers zien wie er belt, zonder dat ze degene in hun contactenlijst hoeven te hebben.

Lees verder na de advertentie.

Er zit echter wel een klein nadeeltje aan Truecaller: de app werkt voornamelijk  met telefoonnummers die zijn geïndexeerd, zoals nummers van bedrijven en organisaties. De app toont vervolgens de beller, zonder dat je het telefoonnummer in je contactenlijst hoeft te hebben.

Google heeft al langer een soortgelijke app, die het standaard meelevert met Nexus-smartphones. Onbekende nummers worden nog steeds als onbekend weergegeven – daar kan ook Truecaller geen naam bij vinden.

Dit kun je met Truecaller

Truecaller wordt in de software van Cyanogen geïntegreerd, waarmee het de standaard telefoon-app wordt voor het besturingssysteem. De technologie van Truecaller wordt daarbij als het ware geïntegreerd in de telefoon-app van Cyanogen. Daarnaast is het mogelijk om telefoonnummers als spam te markeren. Als genoeg mensen dit doen, wordt het nummer door Truecaller als spam gemarkeerd  wat iedereen kan zien – ook als diegene door het nummer wordt gebeld.

nexus2cee_Screen_Shot_2015-05-06_at_2.21.33_PM.0-668x392

De Truecaller-integratie wordt de komende maanden naar Cyanogen-software uitgerold. Let er wel op: de Truecaller-app  bekijkt je gehele contactenlijst en baseert hierop zijn herkenningstechnologie, wat sommigen een inbreuk op hun privacy vinden. Cyanogen laat weten dat je de integratie ook kunt uitschakelen en van de ‘normale’ telefoon-app gebruik kunt maken.

Truecaller is gratis te downloaden in Google Play.

Laatste nieuws over Cyanogen

Bron: Truecaller
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu