Zo reageert Google op het beleid van Trump

Erwin Vogelaar
29 januari 2017, 15:34
2 min leestijd
Zo reageert Google op het beleid van Trump

Technologiebedrijven spreken zich massaal uit tegen het huidige inreisverbod van de Verenigde Staten. Ook Google houdt zich niet stil over Trump’s beleid.

Lees verder na de advertentie.

Google over Trump’s beleid

Bekende technologiebedrijven spreken zich uit tegen het huidige inreisverbod van Donald Trump. Vluchtelingen uit verschillende moslimlanden worden de Verenigde Staten namelijk niet meer binnengelaten. Zelfs mensen die een visum hebben mogen het vliegtuig niet in. Onder andere Mark Zuckerberg van Facebook en Tim Cook van Apple hebben statements gemaakt over hoe immigranten hun bedrijven en Amerika hebben gemaakt tot wat het nu is. Ook verschillende bekende namen bij Google hebben zich uitgesproken.

Google-ceo Sundar Pichai heeft, toen hij hoorde over het beleid van Trump, direct 187 van zijn werknemers dringend gevraagd om zo snel mogelijk naar de Verenigde Staten te komen. Op Twitter deelt Pichai het verhaal van The Wall Street Journal over Google-medewerker Sanaz Ahari. Hierin vertelt Ahari hoe haar ouders naar de VS zouden vliegen om bij de geboorte van haar kind te zijn, maar dat is nu niet meer mogelijk.

Een algemeen statement van Google VS stelt: “We maken ons zorgen over de gevolgen van dit beleid en alle andere voorstellen die beperkingen aan Googlers en hun gezinnen kunnen opleggen, of voor belemmeringen zorgen bij het binnenhalen van groot talent naar de VS. We blijven onze standpunten over deze onderwerpen duidelijk maken bij leiders in Washington en elders.”

Sergey Brin, mede-oprichter van Google, heeft zich gisteren aangesloten bij een protest in San Francisco, om daar tegen het beleid van Trump te protesteren. Brin zei daar niet namens Google, maar op eigen naam aanwezig te zijn. Tegenover Forbes stelde hij: “Ik ben hier, omdat ik een vluchteling ben.”

Andere bedrijven

Ook app-makers spreken zich uit tegen Trump. Op Facebook stelt Netflix-ceo Reed Hastings: “De acties van Trump raken Netflix-medewerkers van over de hele wereld.” Twitter tweet: “Twitter is gebouwd door immigranten van alle religies. Wij zullen altijd voor en met hen staan.” Airbnb-ceo Brian Chesky biedt gratis verblijfplaatsen aan voor vluchtelingen en iedereen die nu niet naar de VS mag vliegen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu