De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tv-reclame van fastfoodrestaurant activeert Google Assistant

Erwin Vogelaar
12 april 2017, 19:11
2 min leestijd
Tv-reclame van fastfoodrestaurant activeert Google Assistant

Een bekend fastfoodrestaurant heeft een geniepige manier bedacht om zijn hamburgers te verkopen. Namelijk door via een tv-reclame Google Assistant te activeren.

Lees verder na de advertentie.

Tv-reclame Google Assistant

Fastfoodrestaurant Burger King start in de Verenigde Staten een nieuwe reclamecampagne die zich richt op stembestuurde gadgets. Specifiek Google Assistant in Google Home en je Android-toestel is de klos. In de reclame kijkt iemand recht in de camera en vertelt dat vijftien secondes niet genoeg zijn om alles te vertellen over de hamburger in zijn hand. Vervolgens zegt hij luid en duidelijk: “Ok, Google. What is the Whopper burger?”. Google Home’s of Android-toestellen die het oppikken, volgen de opdracht op en lezen een Wikipedia-beschrijving van de hamburger voor.

De reclame van Burger King is niet gemaakt in samenwerking met Google. “We zagen het als technologie om door de vierde wand heen te breken”, stelt Burger King-president José Cil tegenover Buzzfeed. Er bestaan nog geen regels om deze vorm van marketing tegen te gaan, maar dat ongetwijfeld niet lang meer duren. Google Home-gebruikers in de Verenigde Staten hebben al een ongemakkelijke relatie met hun stembestuurde gadget. Vorige maand kwam er namelijk plots reclame voor The Beauty and the Beast uit te speaker na het vragen van een nieuwssamenvatting voor de dag. Als je de Burger King-reclame zelf wil zien, dan kun je hieronder kijken. Pas wel op dat Google Assistant niet meeluistert.

https://youtu.be/U_O54le4__I

Google Home is op dit moment alleen in de Benelux te verkrijgen door te importeren. Dit importeren is recentelijk wel makkelijker geworden. Google Home is namelijk sinds 6 april verkrijgbaar in Groot-Brittannië. Google Assistant kun je ook bereiken via je Android-toestel door de taal op Engels te zetten en de homeknop ingedrukt te houden. Wat je er allemaal mee kunt doen? Lees daarvoor eens onze Google Assistant-tips met een reeks mogelijkheden.

Lees het laatste nieuws over Google Home

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu