Twee Android MID’s: de Eston MID-02 en SFR M! PC Pocket

Redactie
11 augustus 2009, 19:46
1 min leestijd
Twee Android MID’s: de Eston MID-02 en SFR M! PC Pocket
eston mid-02

Android is bedoeld voor meer dan alleen smartphones. Steeds vaker duiken er netbooks en MID’s op met het nieuwe besturingssysteem. Het apparaat hiernaast op de foto is van Eston en heet de MID-02 Slider. In feite is het een Compal/Aigo P8860, maar met een ander merkje erop geplakt. Binnenin is een 800MHz processor (Intel Atom Z500) aanwezig, met 512MB RAM en 4GB SSD-opslag. Een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbordje maakt tekstinvoer makkelijker.

De Eston MID-02 heeft een 4,3 inch scherm. Een officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt. Het apparaat kan twee besturingssystemen draaien (via dualboot): Windows CE 6.0 en Android.

Lees verder na de advertentie.

Hieronder is een soortgelijk apparaat te zien, dat verkocht zal worden via de Franse operator SFR. Het gaat om de witte M! PC Pocket met Android-besturingssysteem. Bij dit apparaat is een 624 MHz Intel XScale PXA300-processor aanwezig, met Wi-Fi, USB 2.0 en een SDHC-kaartslot. Ook hier een QWERTY-toetsenbord.

MID’s zijn apparaten die niet in eerste instantie zijn bedoeld om mee te bellen. Wel kun je er mee internetten. Een bekende MID is de Nokia N810, die op een eigen Linux-gebaseerd besturingssysteem van Nokia draait met de naam Maemo.

Via: Slashgear

Categorie: Tablets
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's