Placeholder
Redactie

NvidiaDe NVIDIA Tegra 2 was de eerste system-on-a-chip (SoC) met een dualcore-processor en de Tegra 3 was de eerste SoC met een quadcore-processor op de mobiele markt. In 2013 gaat NVIDIA de Tegra 4 op de markt brengen en de geruchten gaan dat de nieuwe SoC tijdens de CES 2013 (8 tot 11 januari 2013) wordt aangekondigd. De nieuwe Tegra 4 zou twee keer zo krachtig als de Tegra 3 en wel tien keer zo krachtig als de Tegra 2 zijn. Dit betekent dat niet alleen de snelheid van de processor is verhoogd, maar ook dat de grafische processor enorm is verbeterd. Naast de snellere prestaties wordt de SoC ook compatibel met 4G-netwerken, waar Nederland op consumentengebied nog niet over beschikt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De grootste competitie van de Tegra 4 is de nieuwe Exynos 5-lijn (dualcore) van Samsung, Snapdragon S4 Pro (quadcore) van Qualcomm en de A6-processor van de iPhone 5, die door de samenwerking met de software de meeste benchmarks domineert. De huidige Tegra 3-SoC zit onder andere in de Nexus 7, One X en One X PLUS en heeft dit jaar al drie grote prijzen gewonnen.