Naast de Galaxy Nexus en Nexus 7 draaien ook twee onbekende en nieuwe Android-toestellen op de volgende versie van Jelly Bean: Android 4.2. De twee nieuwe toestellen hebben de codenamen Occam en Manta, waarbij eerstgenoemde misschien naar de Occam’s Razor verwijst: de mogelijke codenaam van de Motorola RAZR M of RAZR HD Nexus. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de Occam een compleet nieuw toestel is, want Motorola heeft kortgeleden twee nieuwe Android-toestellen geïntroduceerd. Het is echter ook mogelijk dat de Occam geen Motorola-toestel is, maar de volgende officiële Nexus-smartphone (de LG Optimus Nexus?).

De Manta is een tablet, want het Android-toestel mist een specifieke mobiele code die je wel bij smartphones ziet. Het gerucht gaat dat dit de Nexus 10 is, want de codenaam Manta – een vissoort – wordt gekoppeld aan de codenamen van de Nexus 7 (Grouper) en en Motorola XOOM (Wingray en Stingray). Dit zou een indicatie kunnen zijn dat de nieuwe Nexus 10 door Motorola wordt ontwikkeld.

Het is duidelijk dat we twee nieuwe officiële Nexus-toestellen gaan zien: een smartphone en een tablet, die beide op Android 4.2 draaien. Dat weten we zeker, de rest is – helaas – nog speculatie.