De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry-ceo hint naar tweede Android-smartphone

Wouter Nijsen
22 december 2015, 10:55
2 min leestijd
BlackBerry-ceo hint naar tweede Android-smartphone

BlackBerry-ceo John Chen sluit niet uit dat het Canadese bedrijf  volgend jaar nog een Android-smartphone op de markt brengt. Dit is wel afhankelijk van het succes van de BlackBerry Priv.

Lees verder na de advertentie.

Tweede Android-smartphone van BlackBerry

Dat geeft  Chen aan in een video-interview met Bloomberg. In het gesprek vertelt de BlackBerry-ceo dat het mogelijk is dat het bedrijf met een midrange toestel komt. Chen benadrukt wel dat de focus van BlackBerry blijft liggen op het produceren van high-end toestellen. Mocht de tweede Android-smartphone er komen, dan gebeurt dit ergens volgend jaar. Een specifieke periode kan de ceo  niet noemen, omdat dit geheel afhankelijk is van het succes van de BlackBerry Priv. Dit toestel is nog niet zo lang beschikbaar en de komende maanden wordt bekeken of het aanslaat bij het grote publiek. Volgens Chen wordt de Priv over het algemeen goed ontvangen.

blackberry priv review

Overigens gaan al een tijdje geruchten over een tweede BlackBerry-smartphone met Android. Meerdere malen dook een toestel met de codenaam `Vienna` op. Volgens de laatste geruchten beschikt deze telefoon  over een octacore-processor van Samsung, al zijn verdere details nog onduidelijk. Wel zou het design met uitschuifbare toestel van de Priv worden vervangen door  het klassieke BlackBerry-design.  Hierbij is het keyboard aan de onderkant geplaatst en altijd zichtbaar.

Voorlopig moeten we het nog doen met de BlackBerry Priv, het opvallende toestel met een aanraakgevoelig toetsenbord. Sinds vorige week is de Priv ook in Nederland verkrijgbaar, voor een adviesprijs van 779 euro. Voor dit bedrag ontvang je een toestel met een octacore-processor (Snapdragon 808), 3GB aan werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Het scherm van de Priv meet 5,4 inch en heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder is de telefoon voorzien van een strak design, twee 18 en 2 megapixel-camera’s en Android 5.1.1 (Lollipop). Waarom wij niet zo gelukkig waren met de  smartphone lees je in onze uitgebreide BlackBerry Priv review.

Het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu