Tweede Kamer verbiedt heffing op VoIP en andere mobiele diensten
Redactie

internet-mobielMinister Maxime Verhagen van Economische Zaken heeft bepaald dat telecombedrijven geen extra kosten in rekening mogen brengen voor gebruik van bepaalde mobiele internetdiensten zoals VoIP en chatten. De minister ligt zich daarbij neer bij een wens van de meerderheid van de Tweede Kamer. Telecombedrijven zoals KPN zijn van plan om extra geld te vragen voor VoIP. De minister heeft nu bepaald dat dit niet mag en dat de telecombedrijven de diensten ook niet mogelijk blokkeren. GroenLinks diende vorige week een voorstel in om de plannen van de telecombedrijven te stoppen. Dit voorstel kreeg ruime steun vanuit de Tweede Kamer. Verhagen gaf vandaag tijdens het debat aan, dat hij de wens van de Tweede Kamer gaat uitvoeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


KPN was van plan om extra kosten in rekening te brengen voor internetdiensten zoals Skye en Whatsapp. De telecomaanbieders staan onder druk, omdat de diensten het netwerk zwaar belasten en leiden tot inkomstenderving, wat sms- en belverkeer betreft. KPN was van plan om komende zomer nieuwe abonnementen in te voeren, waarbij er voor de mobiele datadiensten moet worden betaald. Vodafone brengt geen kosten in rekening, maar blokkeert wel VoIP-diensten. Ook wil Vodafone dat toestelfabrikanten gaan meebetalen aan de kosten door het toenemende gebruik van het netwerk. T-Mobile heeft nog geen blokkades of extra kosten aangekondigd, maar heeft wel plannen om mobiele diensten verschillend te belasten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.