Tweede stemronde van ADC2 begonnen

Redactie
6 november 2009, 10:09
2 min leestijd
Tweede stemronde van ADC2 begonnen
Stemmen op de aangegeven aspecten.

De Android Developer Challenge 2 gaat een nieuwe fase in. De 200 beste applicaties zijn vastgesteld en nu komt het erop aan om in elk van de 10 categorieën de beste applicaties te vinden. Net als bij de eerste ronde kun je daar als Android-gebruiker actief aan meedoen. In de Android Market vind je een update van de al eerder besproken ADC2 applicatie, waarmee je je stem kunt uitbrengen. Ontwikkelaars zelf zijn al druk bezig met het sturen van persberichten, om duidelijk te maken dat hun applicatie is doorgedrongen tot de volgende ronde. De volledige lijst kun je hier zien: ADC2 Top 200.

Helaas zul je, net als bij de Android Network Awards vergeefs zoeken naar veel Nederlandse apps. Layar staat niet in het lijstje, maar wel de game PhotoShoot en iNap, een applicatie waarmee je tijdig gewekt wordt in het openbaar vervoer.

Mochten er nog meer Nederlandse apps in de lijst staan, dan horen we dat natuurlijk graag van de ontwikkelaars of gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Google stuurde gisteren een e-mail naar ontwikkelaars om bekend te maken dat hun applicatie in de top 20 van een bepaalde categorie staat. Er zijn 20 finalisten in 10 categorieën, dus in totaal zijn er 200 applicaties om te beoordelen:

  • Education/Reference
  • Games: Casual/Puzzle
  • Games: Arcade/Action
  • Social Networking
  • Lifestyle
  • Productivity/Tools
  • Media
  • Entertainment
  • Travel
  • Misc

Wat het prijzengeld betreft: dat varieert van $25.00 voor de nummer drie in elke categorie, tot $250.000 voor de eerste prijswinnaar in alle rondes. Om dat laatstgenoemde bedrag te winnen moet je de eerste plaats halen in jouw eigen categorie én de eerste prijs overall.

Stemmen kan via de ADC2-applicatie, die je via onderstaande QR-code kunt installeren. Na de installatie verschijnen er willekeurige applicaties in beeld, die je via een link in de applicatie kunt downloaden. Nadat je scores hebt gegeven op originaliteit, effectief gebruik van het Android-platform, uiterlijk en aantrekkelijkheid en onmisbaarheid kun je de applicatie weer automatisch laten verwijderen.

Google heeft een bepaald quota aantal stemmen vastgesteld en stopt zodra dit aantal is bereikt. Het is dus vooraf niet bekend tot welke datum het stemmen duurt.

Meer info: Android Developer Challenge 2
Via: Android Developers Blog

Categorie: Apps
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's