Twitch laat gamers in 2017 via app streamen
Erwin Vogelaar

Goed nieuws voor gamers die graag hun avonturen via video de wereld in sturen, want in 2017 kun je ook met de Twitch-app streams met je volgers delen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Twitch-app

Als je wel eens video’s kijkt waarin iemand een game speelt, dan ken je Twitch vast wel. Hoewel YouTube Gaming tegenwoordig ook een grote speler is, blijft Twitch geliefd onder zijn gebruikers. Twitch heeft nu zijn plannen voor het komende jaar onthuld. Onderdeel daarvan is de mogelijkheid om live video te delen via de app. De video’s worden gedeeld onder een nieuwe IRL-categorie binnen Twitch.

IRL, dat uiteraard staat voor ‘in real life’, is vanaf nu onderdeel van de Twitch-website. Het idee achter IRL is dat de bekende streamers meer kunnen laten zien dan de games die ze spelen. Binnen deze categorie kunnen ze namelijk vlogs uploaden om iets uit het eigen leven te delen of om met de community te praten. Dit is natuurlijk niets nieuws voor als je YouTube gewend bent, dat vol staat met vlogs. Voor Twitch lijkt de functie een manier om de community bij zich te houden. Want als YouTube meer functies biedt, is de verleiding groot om daar naar over te stappen.

Stream je straks live via de Twitch-app, dan worden deze beelden automatisch in de IRL-categorie geplaatst. Twitch stelt zich voor dat streamers volgend jaar onder andere live verslag doen van grote game-evenementen via de app, zoals beurzen. Als je graag als een van de eersten deze nieuwe functie wil testen, dan kun je jezelf inschrijven voor de bèta. Twitch vraagt onder andere om je hoeveelheid volgers, wat voor smartphone je hebt, of je al andere livestream-apps gebruikt en hoe je denkt dat livestreamen via je smartphone helpt om beter met je publiek in contact te komen. Vanuit deze antwoorden kiest Twitch kandidaten uit. Wanneer de gelukkigen vervolgens toegang krijgen tot de bèta is nog niet bekend.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.