De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Twitter test ronde Material Design-actieknop

Redactie
10 maart 2015, 10:03
1 min leestijd
Twitter test ronde Material Design-actieknop

Twitter test een nieuwe ronde actieknop voor zijn app, die is voorzien van het Material Design en zich ook houdt aan de designregels die Google heeft opgesteld.

Lees verder na de advertentie.

In de nieuwe designregels van Material Design staat dat apps een ronde actieknop aan de linker onderkant kunnen gebruiken om een actie uit te voeren, zoals het maken van een post. Twitter heeft zich een lange tijd niet gehouden aan deze regels, omdat de app bijna ‘te groot’ is om zich te houden aan de regels van Google.

Maar dinsdag dook in de bètaversie van Twitter opeens de ronde actieknop op. Mogelijk gaat Twitter steeds vaker kleine Material Design-features  aan de app toevoegen.

Twitter actieknop in Material Design

Zoals onderstaande afbeelding laat zien, is de ronde actieknop Twitter-blauw en voorzien van het bekende tweet-logo. Zodra je scrollt, verdwijnt de ronde actieknop. Als je erop drukt, kun je direct een nieuwe tweet opstellen.

2015-03-10 09.00.59

In de vorige versies van Twitter was de app voorzien van een witte balk, waar gebruikers direct een tweet in konden schrijven of een foto konden uploaden. Deze balk zag er echter gewoonweg niet uit, en het is daarom fijn dat Twitter voor de nieuwe actieknop heeft gekozen.

Download de Twitter bèta-app

Om de bèta van Twitter te testen, kun je lid worden van deze groep en vervolgens naar deze link gaan om tester te worden. Vervolgens heb je de optie om de Twitter bèta-app uit Google Play te downloaden.

Laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu