Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Twitter test met knop om gifjes in Android-app te delen

Gijs Ettes
4 februari 2016, 14:33
1 min leestijd
Twitter test met knop om gifjes in Android-app te delen

Twitter laat  gebruikers sinds medio 2014 gif-afbeeldingen op hun tijdslijn delen. In de Twitter-app voor Android wordt getest met een knop die dit gemakkelijker maakt.

Lees verder na de advertentie.

Gifjes in Twitter

twitter android-app gif

Verschillende gebruikers van Twitter melden de verschijning van een nieuwe knop in het venster dat wordt gebruikt om tweets op te stellen. Tussen de opties voor afbeeldingen en polls is een nieuwe gif-knop te vinden, die toegang geeft tot een selectie gif-afbeeldingen. Er zouden kant-en-klare gifjes zijn om uit te kiezen, zowel gecategoriseerd op stemming als populariteit.

Facebook en Yahoo bieden in hun chat-apps al langer de mogelijkheid om gif-afbeeldingen te selecteren, waarbij wordt samengewerkt met populaire platforms als Giphy en Tumblr. Ook Tinder laat je sinds kort gemakkelijk gifjes toevoegen aan een gesprek, al is die functionaliteit vooralsnog exclusief voor de iOS-versie. Wanneer de Android-app wordt bijgewerkt, is niet bekend.

De huidige versie van de Twitter Android-app ondersteunt momenteel al gifjes, al moet je die wel handmatig downloaden door naar een site als Giphy te gaan of gebruik te maken van de Imgur-app. Of en wanneer de gif-knop in de app naar meer gebruikers wordt uitgerold, is niet bekend. Twitter test wel vaker nieuwe functies in zijn app die voor slechts een klein aantal gebruikers zichtbaar zijn.

Twitter Android-app downloaden

Via onderstaande link kun je de laatste versie van Twitter voor Android downloaden. Die werd onlangs bijgewerkt om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om commentaar aan tweets van anderen toe te voegen.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu