De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Twitter krijgt Android Wear-ondersteuning

Redactie
11 augustus 2014, 17:10
1 min leestijd
Twitter krijgt Android Wear-ondersteuning
Twitter Android Wear

Twitter heeft de bètaversie van zijn app geüpdatet met Android Wear-ondersteuning, waardoor bezitters van een smartwatch met Googles besturingssysteem voor wearables nu ook vanaf hun pols kunnen tweeten.

De functies van de Twitter Android Wear-ondersteuning zijn echter nog wel beperkt: je hebt vooralsnog alleen de mogelijkheid om meldingen te ontvangen van nieuwe volgers en mentions, waarna je de betreffende personen terug kunt volgen of op een mention kunt reageren.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Android Wear-ondersteuning

JPEG_20140809_140312_-596117054-1024x1024

Het reageren op een mention gaat helaas nog niet via de spraakbesturing. Als je wilt reageren, wordt er op je smartphone automatisch de Twitter-app geopend waarna je direct op de betreffende mention kunt reageren. Een beetje omslachtig, want onder andere WhatsApp en Facebook laten je al wel via de spraakbesturing van Android Wear op berichten reageren.

De officiële Twitter-app is niet de eerste Twitter-app met Android Wear-ondersteuning. Onder andere Bunting en Talon voegden onlangs ondersteuning voor Googles besturingsysteem voor wearables toe.

Android Wear-smartwatch aanbiedingen

Android Wear is sinds kort te verkrijgen op de LG G Watch en Samsung Gear Live, waarvan eerstgenoemde al te koop is. Je kunt nu al de witte LG G Watch bestellen of de zwarte LG G Watch kopen.

Check ook ons overzicht met de beste Android Wear apps!

Lees het laatste Android Wear-nieuws

Download

De betaversie van Twitter is gratis in Google Play te downloaden. Eerst moet je jezelf hier aanmelden waarna je via deze link op ‘word tester’ kunt drukken. Vervolgens kun je de bèta-app uit Google Play downloaden.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's