Twitter-applicatie HTC Peep tijdelijk onbruikbaar door Twitpocalypse

Redactie
23 september 2009, 17:58
1 min leestijd
Twitter-applicatie HTC Peep tijdelijk onbruikbaar door Twitpocalypse
twitpocalypse

HTC levert op de HTC Hero een eigen Twitter-applicatie mee. Handig, want je hoeft zelf niets meer te installeren als je toch even wilt twitteren. Maar dan moet het natuurlijk wél werken! En dat blijkt nu net het probleem: de Twitter-applicatie HTC Peep doet het niet meer. Het heeft te maken met het aantal Twitter-berichten en staat bekend als de Twitpocalypse: afgelopen juni deed zich al een soortgelijke situatie voor en nu is er opnieuw een probleem bij 4.294.967.295 Twitter-berichten.

Elk Twitter-berichtje krijgt een uniek ID. Het getal 4.294.967.295 is het hoogste getal dat in een niet-gesigneerde 32-bits integer kan worden bewaard. Als een Twitter-applicatie deze methode gebruikt om het Tweet-ID op te slaan, gaat de applicatie zich vreemd gedragen. Dat is precies wat er bij HTC Peep gebeurde: gebruikers zien bij het opstarten een foutmelding.

Lees verder na de advertentie.

Heb je een HTC Hero met HTC Peep, dan zul je voortaan even een andere Twitter-applicatie moeten gebruiken om te twitteren. Het wachten is nu op HTC, om met een oplossing te komen.

Via: Downloadsquad en tipgever breezig

Categorieën: Apps, Smartphones
Spotlight: Twitter
Device: HTC Hero

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Hero
HTC Hero
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's