De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom je favoriete Twitter-app mogelijk in de problemen zit

Erwin Vogelaar
7 april 2018, 18:36
2 min leestijd
Waarom je favoriete Twitter-app mogelijk in de problemen zit

Verschillende Twitter-apps komen mogelijk in de problemen en dit is waarom. Ook is populaire Twitter-app Flamingo van de Play Store verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

Twitter-apps in de problemen

Verschillende Twitter-apps in de Play Store komen in de problemen. Twitter kondigde namelijk aan dat zijn ‘streaming services’ vanaf juni ophouden. Deze dienst wordt door makers van alternatieve apps gebruikt om notificaties te pushen en tijdlijnen automatisch te verversen. Twitter vervangt de dienst met een Account Activity API, maar heeft ontwikkelaars daar nog geen vrije toegang tot gegeven.

Ontwikkelaars van verschillende Twitter-apps hebben daarom hun krachten gebundeld om dit probleem onder de aandacht te brengen en Twitter heeft geluisterd. Via zijn eigen sociale netwerk laat het bedrijf weten dat het sluiten van de ‘streaming services’ wordt uitgesteld tot een nog onbekende datum.

twitter-apps

Hoewel dit een redelijke oplossing lijkt, stelt de ontwikkelaar van Twitter-apps Tweetings dat de nieuwe API wel limieten heeft die de oude dienst niet had, waardoor apps in de toekomst mogelijk niet werken zoals voorheen.

Alternatieve Twitter-apps worden onder andere gebruikt omdat de tijdlijn in de officiële Twitter-app vol staat met advertenties en tweets niet in de juiste volgorde worden geplaatst. Daarom zijn gebruikers van de apps niet blij met hoe Twitter de ontwikkelaars behandelt.

Flamingo van de Play Store verdwenen

Een van de meest populaire Twitter-apps in de Play Store is Flamingo. Toch is de app uit de Play Store verdwenen. Dat heeft niets te maken met bovenstaande problemen. Twitter zorgt namelijk dat alternatieve apps maar een gelimiteerd aantal keer gedownload kunnen worden en Flamingo zit aan zijn maximum.

Dat betekent dat als je de app al een keer hebt gekocht, je de app kunt blijven downloaden. Heb je Flamingo echter gemist, dan ben je te laat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om toch gewoon de officiële Twitter-app voor Android te downloaden.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu