‘Twitter bouwt functie om specifieke woorden te filteren’
Erwin Vogelaar

Twitter werkt aan de volgende stap om ongewenst gedrag op het sociale netwerk tegen te gaan: met het Twitter filter hoef je tweets met bepaalde woorden nooit meer te zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Twitter filter

Twitter blijft een hoop kritiek krijgen, omdat gebruikers te weinig middelen hebben om vervelend gedrag tegen te gaan. Prominente gebruikers, zoals Ghostbusters-actrice Leslie Jones, worden weggepest door vloedgolven aan racistische reacties op het sociale netwerk. Daarnaast zijn er nog veel meer mensen die onophoudelijk lastig gevallen worden om verschillende redenen en verschillende manieren. De volgende stap voor Twitter om gebruikers meer controle te geven over wat ze lezen in hun mentions is het toevoegen van een Twitter filter. Hiermee kunnen specifieke woorden compleet van je tijdlijn verwijderd worden.

twitter filter

Binnen Twitter zou er al een jaar gesproken worden over hoe deze functie geïmplementeerd moet worden. Dit stellen bronnen van Bloomberg die dichtbij het onderwerp staan. Met de functie zouden gebruikers bijvoorbeeld scheldwoorden of specifieke racistische uitspraken in een lijst kunnen zetten om vervolgens nooit meer tweets met deze woorden er in te zien. Naast het weren van ongewenst gedrag in je mentions op Twitter, kan dit bijvoorbeeld ook helpen met het vermijden van spoilers van bijvoorbeeld de nieuwste aflevering van Game of Thrones, voetbaluitslagen of als je specifieke hashtags van evenementen wil vermijden. Verschillende third party-apps voor Twitter ondersteunen deze functie al, maar Twitter zelf is wat traag met het implementeren van nieuwe functies. Zeker als er geen geld mee verdienden valt.

Instagram heeft deze functie ook al beschikbaar voor beroemde Instagrammers, die een lijst met verboden woorden kunnen maken zodat ongewenste reacties niet meer getoond worden. Instagram is ook van plan dit aan andere gebruikers beschikbaar te stellen. Bij zowel Instagram en Twitter is het nog niet bekend wanneer de functies daadwerkelijk beschikbaar komen.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.