Twitter gaat officiële Android applicatie uitbrengen

Redactie
16 april 2010, 18:18
1 min leestijd
Twitter gaat officiële Android applicatie uitbrengen

De micro-blogging site Twitter is sterk aan het groeien, in de afgelopen weken heeft het bedrijf diverse grote stappen genomen. Zo hebben zij een iPhone applicatie overgekocht, willen ze een eigen dienst maken voor het uploaden van afbeeldingen en video’s en hebben ze diverse functies toegevoegd die nog ontbraken. Ook voor Android willen ze een eigen applicatie uitbrengen.

Na Blackberry en iPhone….. volgt Android

Eerder had Twitter de applicatie Tweetie opgekocht en de naam veranderd in “Twitter for iPhone” en vorige week vrijdag werd bekend gemaakt dat de nieuwe applicatie van RIM de officiële Twitter applicatie was. Het is dus duidelijk dat het bedrijf meer controle wilt hebben over de applicaties, dat de gebruikers van Twitter ook iets vertrouwds hebben in de applicaties.

Voor Android gebruikers, die tevens een grote groep zijn, is het dus ook hoog tijd voor een officiële Twitter applicatie, aldus Fred Wilson (een “hoge pief” van Twitter). Wanneer we de applicatie kunnen verwachten in de Android Market is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk zet Twitter er vaart achter.

Lees verder na de advertentie.

Lanceerdatum onbekend

Bron: TechCrunch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's