De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Hartjes op Twitter: vind-ik-leuk

Redactie
3 november 2015, 17:08
1 min leestijd
Hartjes op Twitter: vind-ik-leuk

Twitter heeft het welbekende sterretje ingeruild voor een hartje. Met het Twitter hartje geef je aan dat je iets leuk vindt, zo laat het sociale medium weten.

Lees verder na de advertentie.

Twitter heeft de mogelijkheid om berichten als favoriet te markeren ingeruild voor vind-ik-leuk-hartjes. De verandering is als eerste zichtbaar in de webversie, de iOS- en Android-app, Tweetdeck en Tweets around the Web. Je hoeft je huidige versie van de app niet te updaten om de hartjes zichtbaar te maken.

Blijk van waardering

twitter hartje

We kennen het nieuwe Twitter hartje al van onder meer Instagram en Periscope, waar je met het icoontje je waardering kunt laten blijken. Twitter heeft laten weten dat de wijziging van favoriet naar vind-ik-leuk ook gaat gelden voor Vine.  Mocht je overigens eerder iets onder favorieten hebben opgeslagen, dan vind je dit nu terug onder de ‘vind-ik-leuks’.

De voorkeur van Twitter voor hartjes in plaats van sterretjes komt voort uit de beredenering dat “het mogelijk is een heleboel dingen leuk te vinden, maar niet alles favoriet kan zijn”. “Het hartje is een universeel symbool dat begrijpelijk is in alle talen, culturen en tijdzondes“, schrijft Twitter op zijn blog. “Het hart is expressiever waardoor je makkelijker in contact komt met mensen. Uit onze tests bleek dat mensen ervan hielden.“

Download Twitter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu