Zo mooi ziet Twitter eruit met Material Design

Redactie
13 augustus 2015, 11:48
1 min leestijd
Zo mooi ziet Twitter eruit met Material Design

Een ontwerper heeft een concept gemaakt voor de officiële Twitter-app voor Android met Googles Material Design, waardoor hij laat zien hoe fraai de app eruit zou kunnen zien met het nieuwe ontwerp.

Lees verder na de advertentie.

Twitter is één van de weinige grote apps die nog niet van het Material Design is voorzien. En dat is vervelend. Google wil deze designtaal juist naar alle apps brengen, om zo op Android een wat meer overzichtelijke gebruikservaring te regelen. Daarnaast wordt het Material Design geprezen om zijn fraaie uiterlijk, wat logischerwijs een bijkomend voordeel is.

Twitter Material Design concept

Het  Twitter Material Design concept kenmerkt zich door de grote blauwe balk aan de bovenzijde, die van drie tabbladen is voorzien: home, mentions en direct messages. Je kunt door de verschillende tabbladen swipen of op de betreffende sectieknop drukken. Aan de rechter onderzijde is de ronde actieknop te vinden, om een tweet of direct bericht op te stellen.

twittermaterial1

Velen vinden de blauwe balk aan de bovenkant nog te veel ruimte innemen, en daar hebben zij helemaal gelijk in. De ontwerper heeft gekeken naar het design van YouTube en de verhoudingen overgenomen, terwijl bij een app als Twitter je juist meer content op je scherm wilt zien. Dat is nog een klein verbeterpuntje voor dit concept.

twittermaterial2

Verder heeft de ontwerper in kwestie allerlei verschillende onderdelen van de app aangepakt, waaronder de Discover-sectie. In bovenstaande screenshots laat de ontwerper zien hoe je  gebruikers sneller  door de Discover-sectie leidt, en hoe zij gemakkelijker nieuws op het sociale netwerk vinden.

De screenshots  betreffen enkele een concept van designer  Chris Basha; het is dus niet aannemelijk dat Twitter dit design doorvoert.

Laatste nieuws over Twitter

Bron: Chris Basha
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu