De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit moet je weten over Twitter Moments

Gijs Ettes
6 oktober 2015, 16:13
1 min leestijd
Dit moet je weten over Twitter Moments

Twitter heeft vandaag Moments gelanceerd, een nieuw tabblad dat het gemakkelijker moet maken om de beste verhalen en berichten op het sociale netwerk te ontdekken. Moments is beschikbaar voor Android, iOS en het web, maar vooralsnog niet in de Benelux.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Moments bundelt het beste van Twitter

Twitter lanceert Moments, dat voorheen bekendstond als Project ‘Lightning’, aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten. Het is een apart tabblad in Twitter met zogenoemde Momenten: collecties van tweets met foto’s, video’s en Vines over specifieke onderwerpen. Standaard opent Moments met een scherm dat de gebeurtenissen van de dag toont, maar er is ook een onderverdeling gemaakt in verschillende categorieën als nieuws, sport, entertainment en fun.

twitter moments

Je kunt door Twitter Moments swipen om meer over het onderwerp te weten te komen en berichten die je leuk vindt bekijken, retweeten, favoriten of delen met anderen. Ook kun je de persoon volgen die de desbetreffende tweet heeft geplaatst. Een andere interessante functie van Moments is de mogelijkheid om de belangrijkste berichten met betrekking tot een bepaald evenement, zoals de Oscars of Superbowl, te volgen. Relevante tweets hierover verschijnen dan in je tijdslijn op Twitter, zonder dat je daarvoor specifieke personen hoeft te volgen. Als het evenement is beëindigd, verdwijnen de berichten weer.

Op deze manier moet Twitter Moments het sociale netwerk toegankelijker en interessanter maken voor (nieuwe) gebruikers. De Momenten worden door Twitter zelf samengesteld, al wordt ook samengewerkt  met partners als Buzzfeed, The New York Times en Fox News. Het bedrijf  wil naar eigen zeggen Moments ook snel in andere landen beschikbaar maken.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu