De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Twitter test automatische nachtmodus in Android-app

Erwin Vogelaar
23 mei 2016, 19:25
1 min leestijd
Twitter test automatische nachtmodus in Android-app

Twitter test een nieuwe functie voor de Android-app, waarbij een nachtmodus automatisch ingeschakeld wordt als de late uurtjes aanbreken.

Lees verder na de advertentie.

Twitter nachtmodus

Sinds drie maanden kunnen app-makers apps automatisch laten wisselen tussen een dag- en nachtmodus. Dit komt door een nieuwe versie van Android Support Library. Als een app-maker deze functie inschakelt, dan zal de nachtmodus automatisch geactiveerd worden, gekeken naar het tijdstip van het toestel en de laatste locatie die geregistreerd is via gps of wifi. Nog niet veel grote apps maken van deze functie gebruik, maar Twitter probeert het nu uit via een A/B-test. Het ziet er zo uit:

Twitter nachtmodus

De nachtmodus wordt uitgeprobeerd in de alphaversie van app, die tevens een update met Material Design heeft gekregen. Dit design wordt echter ook al naar gebruikers van de normale app uitgerold. Twitter heeft gek genoeg het design nog niet officieel aangekondigd. Het kan ook wel even duren tot de nachtmodus naar de officiële versie van de app uitgerold wordt, mocht de test bevallen. Maar het wordt hoog tijd dat meer app-makers de functie ontdekken en er wat mee doen.

De automatische nachtmodus is een onderdeel van een trend om Android-schermen in de latere uurtjes wat prettiger voor onze ogen te maken. Zo zijn er schermdimmers die schermen automatisch wat dimmen en blauwe kleuren wegfilteren, zodat we beter slapen. Daarnaast geeft een nachtmodus in apps het voordeel dat er geen groot wit licht in je ogen schijnt. Tevens zorgen zowel schermdimmers als een nachtmodus voor een langere levensduur van de accu van je toestel.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu