De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google overweegt bod op Twitter’

Thomas Haenen
23 september 2016, 17:13
2 min leestijd
‘Google overweegt bod op Twitter’

Google zou mogelijk een bod willen doen op Twitter. Het zoekbedrijf wordt genoemd als één van de bedrijven die geïnteresseerd is in het overnemen van Twitter.

Twitter overname Google

Salesforce, Google en verschillende andere bedrijven hebben interesse getoond in het overnemen van Twitter, zo claimt CNBC. De andere bedrijven worden niet genoemd. Zowel Twitter als Google hebben nog niet gereageerd op de berichten. Een topman van Salesforce, een bedrijf dat software voor klantenservice ontwikkelt, heeft op Twitter ook bevestigd dat hij genoeg redenen ziet om Twitter over te nemen.

Twitter overname Google

Lees verder na de advertentie.

Officieel staat Twitter niet te koop, maar de raad van bestuur zou een overname wel zien zitten. De plannen voor mogelijke overnames zijn daarom nog niet vergevorderd. Wel geeft CNBC aan dat er genoeg interesse wordt getoond dat een deal mogelijk nog voor het einde van het jaar bereikt kan worden.

Berichtendienst Twitter heeft het al tijden zwaar. Hoewel de merknaam inmiddels bij vrijwel iedereen op internet bekend is, worden er nauwelijks nieuwe gebruikers aangetrokken. Zo kwamen er in het afgelopen kwartaal slechts 3 miljoen gebruikers bij, op een totaal van 313 miljoen actieve gebruikers per maand. Facebook, dat rond dezelfde tijd begon, zit inmiddels op meer dan een miljard actieve gebruikers per maand.

Langere berichten en American Football op Twitter

Volgens critici is Twitter te ingewikkeld en ondoorgrondelijk voor nieuwe gebruikers. De afgelopen maanden zijn er vele aanpassingen gemaakt om een breder publiek te trekken. Zo kunnen berichten sinds deze week een stuk langer zijn en worden nieuwsfeiten uitgelicht in Twitter Moments. Daarnaast worden sinds kort American Football-wedstrijden uitgezonden via de berichtendienst, zodat gebruikers kunnen kijken én tweeten naar elkaar.

Op moment van schrijven staat het aandeel Twitter zo’n 20 procent in de plus op de New York Stock Exchange. Het bedrijf heeft daarmee een marktwaarde van bijna 16 miljard dollar.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu