De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo voeg je stickers toe aan je foto’s op Twitter

Thomas Haenen
29 juli 2016, 16:03
2 min leestijd
Zo voeg je stickers toe aan je foto’s op Twitter

Na Facebook, Snapchat en tal van andere apps kun je nu ook Twitter gebruiken om stickers op je foto’s te plakken. De feature werd vorige maand aangekondigd maar rolt nu wereldwijd uit.

Lees verder na de advertentie.

Twitter stickers

De stickers worden getoond tussen de andere opties om foto’s te bewerken. Zo kun je via de Twitter-app voor Android direct je foto bijsnijden, filters toevoegen en stickers plakken. De stickers kunnen gedraaid en vergroot worden en er is ruimte voor meerdere stickers op één foto. Er zijn niet alleen stickers van alle emoji die standaard in de Twitter-app te vinden zijn, maar ook van speciale thema’s. Zo zijn er op dit moment enkele stickers verzameld met het thema ‘#StickTogether’.


Twitter Stickers werden eind juni aangekondigd, maar het Amerikaanse bedrijf zegt de functie pas vanaf vandaag geleidelijk wereldwijd uit te rollen. Zodra de optie beschikbaar is verschijnt deze automatisch in je app. Eerder deze week voegde Twitter ook al een nachtmodus toe aan zijn Android-app.

Heel origineel is de feature niet: vooral Snapchat-gebruikers zullen het stickerconcept waarschijnlijk wel herkennen. Net als bij Snapchat zal Twitter regelmatig nieuwe stickers introduceren om het aanbod vers te houden. Waar je bij Snapchat tegenwoordig ook stickers kunt gebruiken in video’s, werken ze bij Twitter vooralsnog alleen op foto’s. Het is onbekend of Twitter in de toekomst ook video-ondersteuning zal aanbieden.

Wel leuk is dat elke sticker van Twitter gelijk zijn eigen hashtag heeft. Raak een sticker op een foto aan, en je krijgt gelijk talloze andere foto’s met diezelfde sticker te zien. Zo kun je je laten inspireren of verrassen door andere gebruikers die dezelfde stickersmaak als jij hebben.

Twitter voor Android downloaden

Twitter kan gratis gedownload worden via de Play Store. De app werkt op vrijwel elk Android-toestel en vereist zo’n 20MB opslagruimte.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu