Twitter test ‘Twitter Circle’: bepaal zelf wie je tweets kan lezen

Mike Peek
4 mei 2022, 9:08
2 min leestijd
Twitter test ‘Twitter Circle’: bepaal zelf wie je tweets kan lezen

Wil je sommige tweets met de hele wereld delen, maar andere berichtjes met een kleiner publiek? Goed nieuws, want Twitter test een functie die dat mogelijk maakt. ‘Twitter Circle’ laat je zelf bepalen wie jouw bericht kan lezen.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Circle: tweets voor een select publiek

Twitter Circle

Je kunt je tweets op dit moment met de hele wereld delen óf ze volledig afschermen van iedereen die jou niet volgt. Binnenkort komt daar waarschijnlijk een derde optie bij. Twitter test namelijk een nieuwe functie: Twitter Circle. Dat is eigenlijk een soort middenweg. Je creëert een kring van maximaal 150 mensen die jouw intiemere berichten mogen lezen.

Als je een bericht plaatst, vraagt Twitter straks of je je tweet met iedereen wil delen of alleen met je ‘Circle’. Je kunt deze kring continu aanpassen naar gelang de aard van het bericht dat je tikt. Instagram heeft al een vergelijkbare functie genaamd ‘Beste vrienden’. Daarmee creëer je een lijst namen met wie je een bepaalde story wil delen.

Twitter zegt dat de functie direct beschikbaar is voor sommige gebruikers. Het is nog niet bekend wanneer iedereen van Twitter Circle kan genieten. Laat het zeker even weten in de reacties als jij tot de gelukkigen behoort die deze nieuwe manier van tweeten al kan testen.

Roerige tijden voor Twitter

Twitter Circle komt op een roerig moment in de geschiedenis van het medium. Vorige week kocht Elon Musk Twitter op en veel gebruikers vragen zich af wat dit betekent voor de toekomst. Musk wil de algoritmes achter het platform transparant maken en zogeheten ‘spambots’ aanpakken. Daardoor moeten er straks alleen nog echte mensen te vinden zijn op Twitter en geen programmaatjes meer die automatische berichten plaatsen.

Tegelijk maken sommige mensen zich zorgen. Musk wil de vrijheid van meningsuiting breder uitleggen en aanstootgevende berichten minder snel verwijderen. Dat zou tot meer racisme en pestgedrag kunnen leiden op het platform.

Lees meer over Twitter:

Bron: Twitter
Bron afbeelding: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu