Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Twitter: er is toch nog toekomst voor Twitter-apps als Falcon Pro

Redactie
16 juli 2015, 12:02
1 min leestijd
Twitter: er is toch nog toekomst voor Twitter-apps als Falcon Pro

Twitter heeft naar eigen zeggen een fout gemaakt door ontwikkelaars maar beperkt de ruimte te geven om hun apps te maken. Hierdoor konden veel Twitter-apps voor Android niet slagen.

Lees verder na de advertentie.

Twitter legde ontwikkelaars van apps restricties op. Zo mochten Twitter-apps die door derden zijn gemaakt maar maximaal 100.000 gebruikers hebben; een heel laag aantal vergeleken met het aantal Twitter-gebruikers. Door dit limiet konden populaire Twitter-apps als Falcon Pro binnen enkele dagen stoppen, omdat hun gebruikerslimiet was bereikt. De ontwikkelaar kon geen kant op.

Twitter third party apps

falcon pro 3 update

Maar dat gaat allemaal veranderen als het aan Twitter ligt. Ze hebben een fout gemaakt door ontwikkelaars niet volledig toegang te geven tot de mogelijkheden van het netwerk. En ondanks dat de keuze van Twitter aanvankelijk logisch was – apps van derden tonen bijvoorbeeld geen advertenties -, merkt Twitter nu dat het ontwikkelaars juist nodig heeft om te blijven groeien – een probleem waar Twitter al een tijd mee kampt.

Mogelijk biedt de nieuwe strategie van Twitter opties voor ontwikkelaars van apps als Fenix, Falcon Pro en Carbon, allemaal apps die al vaker tegen het gebruikerslimiet aan zaten. Veel ontwikkelaars vonden toch een manier om hun app beschikbaar te maken, maar de open houding van Twitter moet ervoor zorgen dat ontwikkelaars weer apps voor het platform willen maken. Hopelijk is Twitter niet te laat met deze verandering.

Check ook onze vijf favoriete  Twitter Android apps.

Laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu