De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Kickstarter-smartphone met dunne bezel nu te koop voor 345 dollar

Redactie
21 juli 2015, 17:34
1 min leestijd
Kickstarter-smartphone met dunne bezel nu te koop voor 345 dollar

De  Ubik Uno is een smartphone die te koop is via Kickstarter. Het high-end-toestel heeft een hele dunne bezel en kost 345 dollar, waarmee de Uno een stuk goedkoper is dan de smartphones van concurrenten.

Lees verder na de advertentie.

De belangrijkste feature is het ‘bezel-vrije’ design van de smartphone. Tussen het scherm en de rand van de smartphone is geen ruimte meer: naast het scherm is direct het aluminium frame te zien. Een zo klein mogelijke bezel wordt door velen geprefereerd  omdat het scherm indrukwekkender oogt.

Dit is de  Ubik Uno

De Ubik Uno is voorzien van een 5,5 inch-scherm met een full-hd-resolutie en Gorilla Glass 3, 2,2GHz octacore-processor van MediaTek, 3GB RAM en 16GB interne opslagruimte dat uit kan worden gebreid met een micro-sd-kaart. De 3100 mAh-accu moet voor genoeg energie zorgen om de dag door te komen.

ubikuno3

De achterkant is gemaakt van plastic, waar ook de 20 megapixel-camera te vinden is. Aan de voorzijde is ook een camera te vinden die in maximaal 720p video’s kan opnemen. Daarbij maakt de voorzijde niet gebruik van fysieke of capacitieve knoppen: de knoppen zijn op het scherm van de Ubik Uno te vinden.

ubikuno2

De  Ubik Uno draait op een kale versie van Android Lollipop en bevat volgens Ubik geen bloatware. Firmware-updates worden door het bedrijf uitgerold, maar deze zullen vrij gemakkelijk zijn: er wordt immers niets veranderd aan de standaard Android-versie van Google.

Voor 345 dollar en 35 dollar verzendkosten kun je de  Ubik Uno via Kickstarter aanschaffen. De smartphone wordt in september van dit jaar geleverd. Degenen die er echt vroeg bij zijn kunnen ‘m kopen voor 280 dollar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu