Ubiquitous QuickBoot maakt Android opstart binnen 1 seconde mogelijk

Wouter Nijsen
11 juni 2010, 11:32
1 min leestijd
Ubiquitous QuickBoot maakt Android opstart binnen 1 seconde mogelijk

Een manco waar nagenoeg alle smartphones last van hebben is een net iets te lange opstarttijd, de zogenaamde cold-boot. Ook Android-telefoons ontkomen hier helaas niet aan. De nieuwe generatie toestellen start al aanmerkelijk sneller dan bijvoorbeeld een T-Mobile G1 of HTC Magic die een opstarttijd van ongeveer 30 seconden kennen, maar wachten duurt eigenlijk altijd te lang. Als het aan Ubiquitous ligt zijn deze wachttijden binnenkort verleden tijd. Een nieuwe techniek genaamd QuickBoot, die gedemonstreerd is tijdens de Computex, verkort namelijk de opstarttijd naar 1 seconde.

QuickBoot is een stukje software dat geschikt is voor ARM 9/11/Cortex-A processors en dat ervoor zorgt dat delen van het geheugen die voor het opstarten noodzakelijk zijn sneller aangesproken kunnen worden. Volgens Ubiquitous is de gebruikte techniek geschikt voor Android-telefoons, tablets, netbooks en zelfs de set-top box die Google wil gaan gebruiken voor Google TV.

Lees verder na de advertentie.

Onderstaande demofilmpjes laten duidelijk het verschil in opstarttijd zien tussen een Android-tablet met en zonder QuickBoot.

Persbericht via eHomeUpgrade

Categorie: Firmware
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's