De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Ubuntu Edge crowdfunding mislukt, nog wel hoop voor smartphone

Redactie
22 augustus 2013, 10:24
1 min leestijd
Ubuntu Edge crowdfunding mislukt, nog wel hoop voor smartphone
nexusae0_concepts-1

Helaas. Hij heeft het niet gehaald. Na een droomstart bloedde het zeer succesvolle crowdfundingproject toch dood. Hoewel de Ubuntu Edge het meest succesvolle crowdfundingproject ooit was, is de 12,8 miljone die Canonical in totaal heeft opgehaald lang niet genoeg. Er was 30 miljoen dollar nodig om de Ubuntu Edge in productie te laten gaan. Degenen die het crowdfundingproject op IndieGoGo hebben gesteund, krijgen hun geld terug. Ook ik.

Lees verder na de advertentie.

Ubuntu Edge specificaties

De Ubuntu Edge zou op Android en Unbuntu draaien, twee mobiele besturingssystemen tegelijkertijd. Als je de telefoon via een connector aansluit op een beeldscherm, kan hij bovendien als volledige Ubuntu-pc functioneren, wat natuurlijk een handige bijkomstigheid is.

ubuntu edge

Canonicals Edge huisvest een `snelle processor met meerdere cores`, 4GB aan intern geheugen, maar liefst 128GB aan interne opslagcapaciteit en een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daarnaast bevat hij een 8-megapixel-camera en een 2-megapixel-frontcamera. De behuizing is van metaal en het scherm van saffier waardoor krassen praktisch onmogelijk zijn.

De prijzen van de Ubunte Edge varieerden naarmate de Ubuntu Edge crowdfunding steeds langzamer verliep. De telefoon was echter nooit voor onder de 600 dollar te koop.

Ubuntu Edge crowdfunding

Hoewel Canonical zijn doel niet heeft gehaald, meldt het bedrijf dat ze veel interesse van verschillende partijen uit de hardwarewereld hebben gekregen. Logisch: duizenden mensen wilden 600 dollar of meer voor de smartphone betalen.

Volgens Canonical zijn ze in gesprek met enkele belangrijke hardwarefabrikanten, dus de hoop dat de Ubuntu Edge uiteindelijk toch op de markt verschijnt, kan nog steeds worden gekoesterd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu