De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Ubuntu Edge meest verdienende crowdfunding-project aller tijden

Gijs Ettes
16 augustus 2013, 13:12
1 min leestijd
Ubuntu Edge meest verdienende crowdfunding-project aller tijden
ubuntu edge

Sinds vrijdag is er al ruim 10,3 miljoen dollar opgehaald voor Canonicals smartphone die Android en Ubuntu draait. Hiermee is het het meest lucratieve crowdfunding-project tot heden. Dit bedrag is echter nog lang niet genoeg voor een succesvolle campagne. Daarvoor moet in zes dagen tijd nog meer dan 20 miljoen dollar worden opgehaald.

Tot vandaag was de smartwatch Pebble de titelhouder van dit record. Die crowdfunding-campagne haalde maar liefst 10.266.845 dollar op tijdens zijn looptijd. Hiermee werd het streven van die campagne ruim behaald.

Lees verder na de advertentie.

Het ziet er echter naar uit dat de Ubuntu Edge ondanks zijn record geen succesvolle Indiegogo-campagne gaat worden. Daar zijn immers nog meer dan 20 miljoen dollars voor nodig. Mensen die al wel geld hebben ingelegd krijgen bij een niet geslaagde campagne hun inleg uiteraard terug.

Iets meer dan een week geleden sneed Canonical al in de prijs die je moet neerleggen om een Ubuntu Edge te reserveren. Deze zakte van 775 dollar naar 695 dollar. Dit heeft vooralsnog nog geen grote boost gegeven dus. Nederlanders lijken de Ubuntu Edge overigens te waarderen: we staan momenteel op de zesde plek van landen die het meeste hebben gedoneerd.

Ubuntu Edge een krachtig smartphone met Android én Ubuntu

De Ubuntu Edge zal Android en Unbuntu draaien, twee mobiele besturingssystemen dus. Als je de telefoon via een connector aansluit op een beeldscherm, kan hij bovendien als volledige Ubuntu-pc functioneren, wat natuurlijk een handige bijkomstigheid is.

Canonicals Edge huisvest een `snelle processor met meerdere cores`, 4GB aan intern geheugen, maar liefst 128GB aan interne opslagcapaciteit en een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daarnaast bevat hij een 8-megapixel-camera en een 2-megapixel-frontcamera.

De smartphone moet in mei 2014 op de markt verschijnen, als die 32 miljoen dollar alsnog wordt opgehaald uiteraard.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu