Google en Chrysler verwerken Nougat in autosysteem

Erwin Vogelaar
2 januari 2017, 17:33
2 min leestijd
Google en Chrysler verwerken Nougat in autosysteem

Google en Chrysler slaan de handen in een voor een nieuwe versie van Uconnect, het computersysteem dat in de auto’s van Chrysler gebruikt wordt. Deze versie zal via Android 7.0 (Nougat) ondersteuning voor allerlei apps bieden.

Lees verder na de advertentie.

Uconnect

Chrysler’s autosysteem Uconnect zal in de toekomst een stuk veelzijdiger worden. Het autobedrijf Fiat Chrysler is namelijk een samenwerking met Google aangegaan om een nieuw systeem te ontwikkelen. Het systeem zal qua uiterlijk nog op Uconnect lijken, maar door Android 7.0 (Nougat) worden er plots een hoop handige Android-apps ondersteund.

uconnect

Zo zal Uconnect onder andere ondersteuning bieden voor Google Assistant. Hierdoor kan er met de stem allerlei dingen aangestuurd worden zoals de entertainment. Wel zo handig, omdat je tijdens het rijden liever niet met een touchscreen aan de slag gaat. Maar ook bijvoorbeeld Google Maps en apps als Spotify en Pocket Casts worden ondersteund.

Voor autobedrijven is het computersysteem in hun auto’s onderdeel van wat ze willen uitstralen via hun merk. Daarom is het belangrijk dat dit systeem er uit ziet zoals de bedrijven zelf willen, in plaats van dat elk systeem met Android hetzelfde oogt. Dit is waarom Fiat Chrysler er voor kiest om de interface van Uconnect te behouden.

Deze manier van samenwerken lijkt voor beide partijen een goede fit. Google kan verder met het verwezenlijken van zijn ambitie om Android in alle gebruikerssystemen van de auto te verwerken. Dit doel heeft het bedrijf tijdens afgelopen Google I/O bekend gemaakt. Voor automakers is dit open source-systeem van Android tevens mooie kans om zonder een hoop extra kosten een goed werkend systeem te kunnen bieden. Ondersteuning voor losse apps in een systeem verwerken kan namelijk veel tijd en geld kosten, maar tegenwoordig is het gebruik van de favoriete muziek-app of podcast-app wel iets waar klanten op zitten te wachten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu