Uitblinkers #4: De beste RSS-nieuwslezers voor Android

rss-iconIedere maandag opent Android Planet de werkweek met de rubriek Uitblinkers. Welke applicaties zijn onmisbaar op jouw Android-telefoon? Vandaag onderzoeken we de beste RSS-nieuwslezers. Welke applicaties zijn het beste geschikt om het laatste nieuws te lezen? Tijd om vier uitblinkers onder de loep te nemen: Pulse News Reader, NewsRob, GReader en FeedR. Welke zet jij op je telefoon?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pulse News Reader

pulseVisueel ingesteld? In dat geval is de Pulse News Reader de perfecte nieuwsapplicatie voor jou! Alle items zijn voorzien van een thumbnail, zodat je geen tekst hoeft te lezen om te zien waar artikelen over gaan. In totaal kun je twintig feeds tegelijkertijd bekijken. Niet meer, want anders wordt de applicatie te traag. Een interessant nieuwsitem gevonden? Deel deze dan via Facebook, Twitter of een ander sociaal netwerk.

NewsRob

newsrobNewsRob is een snelle nieuwslezer, waarmee je op de hoogte wordt gehouden van de laatste roddels en de belangrijkste gebeurtenissen. De meeste nieuwsapplicaties synchroniseren met Google Reader, maar deze synchronisatie gaat maar één kant op. Bij NewsRob is sprake van een dubbele synchronisatie. Wanneer je een nieuwsitem leest, dan vertelt NewsRob aan Google Reader dat je het artikel hebt gelezen. De volgende keer dat je Google Reader opent, dan is het nieuwsitem gemarkeerd als gelezen. Handig! NewsRob heeft de capaciteit om 1.000 recente artikelen te synchroniseren, die je allemaal offline kunt lezen. Dat zijn er genoeg, nietwaar?

GReader

gReaderGReader is niet de officiële Google Reader-applicatie van Google, ondanks dat de naam anders doet vermoeden. Deze mooi vormgegeven nieuwslezer synchroniseert automatisch met Google Reader. Vervolgens blader je gemakkelijk door categorieën en websites. Tijdens het synchroniseren reageert de applicatie een beetje traag, maar wanneer alle artikelen zijn geladen, dan loopt het programma als een trein. Probeer de gratis versie voordat je de betaalde versie aanschaft.

FeedR

feedrNet als de andere RSS-applicaties synchroniseert FeedR met Google Reader. Je kunt verschillende feeds per categorie bekijken, maar ook per website. Met de ingebouwde zoekfunctie is het toevoegen van nieuwe sites een makkie. Typ de naam van een website in en de feed wordt automatisch toegevoegd. De applicatie is erg snel en makkelijk. Daarnaast bevat de app een handige widget, waardoor je de laatste berichten op je homescreen leest.

Conclusie

Alle bovenstaande nieuwslezers zijn aan te raden. Iedere app blinkt op een ander gebied uit. Persoonlijk gebruik ik het liefst de mobiele website van Google Reader. De mobiele versie hoeft namelijk nooit te synchroniseren, is erg snel en daarnaast kun je gemakkelijk een snelkoppeling maken op je homescreen. Mocht je liever een applicatie aanschaffen die off-line werkt én meer mogelijkheden heeft, dan bieden de bovenstaande programma’s de uitkomst.

Meer uitblinkers

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.