De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung vervolgt uitrol Android 8.0 naar Galaxy S7 (update)

Erwin Vogelaar
19 mei 2018, 8:03
2 min leestijd
Samsung vervolgt uitrol Android 8.0 naar Galaxy S7 (update)

Samsung stopt tijdelijk de uitrol van Android 8.0 (Oreo) naar de Galaxy S7. Dat gebeurt vanwege een bug waarbij toestellen plots opnieuw opstarten of in een bootloop terecht komen.

Lees verder na de advertentie.

Uitrol Oreo Galaxy S7 vervolgt

Update (19-05-2018): De uitrol van Oreo voor de Galaxy S7 wordt weer vervolgd. Samsung lijkt het probleem snel opgepakt en gerepareerd te hebben.

Origineel bericht: Begin deze maand startte eindelijk de uitrol van Android 8.0 (Oreo) naar de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. De update is maanden lang getest via een bètaprogramma, maar blijkbaar was dat niet genoeg. Vanwege bugs is de uitrol namelijk gepauzeerd.

Sommige gebruikers die de update hebben geïnstalleerd, ondervinden dat hun toestel plots opnieuw opstart of in een bootloop terecht komt. Komt een smartphone in een bootloop terecht, dan probeert het apparaat opnieuw op te starten zonder succes. Halverwege gaat er iets mis, waardoor het toestel telkens opnieuw blijft opstarten. Daar kan de gebruiker vervolgens weinig aan doen.

uitrol oreo galaxy s7

Volgens een woordvoerder van Samsung op het officiële forum gaat het om een beperkt aantal gevallen, maar toch heeft het bedrijf besloten om de uitrol van de update tijdelijk stop te zetten. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitrol van Oreo voor de Galaxy S7 weer wordt voortgezet.

Wat als ik Oreo al heb geïnstalleerd?

Heb je Oreo al geïnstalleerd op je Samsung Galaxy S7? Zolang je geen problemen tegenkomt is er niets aan de hand. Samsung zal waarschijnlijk in een latere update de bug repareren, waardoor je toestel in de toekomst niet alsnog last krijgt van deze problemen.

Wat als ik in een bootloop terecht kom?

Ben je toch één van de gebruikers wiens toestel in een bootloop terecht komt, dan raad Samsung aan om contact op te nemen met een servicelocatie in je buurt, die je hier kunt vinden.

Lukt dat niet? Dan kun je in Recovery Mode het toestel naar zijn fabrieksinstellingen terugbrengen. Dan raak je wel alle data kwijt die op de smartphone is opgeslagen. Doorloop daarvoor de volgende stappen:

  1. Zet het toestel uit door de power- en volume omlaag-knop in te drukken;
  2. Zet het toestel aan terwijl je de power-, menu- en volume omlaag-knop ingedrukt houdt;
  3. Houd ingedrukt terwijl je het blauwe scherm met het Android-logo ziet;
  4. Laat de knoppen los als je het Android-logo en “no command” ziet en wacht op het Android Recovery-scherm. Dat kan een minuut duren;
  5. Gebruik de volumeknoppen om te navigeren en kies voor ‘Wipe Data/Factory Data Reset’;
  6. Kies met de powerknop.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sam Mobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu