Uitrol van Android 1.6 Donut komt eraan

android donutIn Nederland is er nog niets te merken, maar op internet gonst het van geruchten dat er een OTA-uitrol van Android 1.6 Donut aankomt. Volgens de website TmoNews, gespecialiseerd in nieuws over T-Mobile USA, komen de eerste updates al binnen op de G1. Binnen 24 uur krijgen bezitters van de myTouch 3G (HTC Magic) ook de eerste updates binnen. Het gaat hier om de Amerikaanse uitrol, dus het kan wel even duren voordat Nederland en België aan de beurt zijn. Net als voorheen zal er de update Over The Air (OTA) plaatsvinden: je krijgt vanzelf een melding op het scherm dat er een nieuwe update klaarstaat. Eén druk op de knop en de installatie gaat van start.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het is aan te raden dat je de update uitvoert op een plek waar je goede 3G-ontvangst (of een Wi-Fi-netwerk) tot je beschikking hebt, zodat het allemaal soepel verloopt. Nog geen updatemelding ontvangen? Geen paniek: de uitrol vindt in verschillende fases plaats, zodat het nog wel een paar weken kan duren voordat iedereen is voorzien van de nieuwste Android-versie.

De website Android And Me zag de update al aankomen, omdat er een nieuwe versie van de (Amerikaanse) applicatie T-Mobile My Account in de Market was verschenen, die geschikt is voor Android 1.6. Ook hebben ze ander interessant nieuws te melden: er was eerder zorg of de G1 wel toekomstige updates aankon. Bij Android 1.5 (Cupcake) nam het besturingssysteem al 99,5% van de beschikbare ruimte in beslag: 69MB van de beschikbare 70MB voor het OS werd gebruikt. Bij Android 1.6 (Donut) ziet de situatie er iets rooskleuriger uit: de deverloperversie van 1.6 was maar 60MB, dus blijkbaar is Google erin geslaagd om wat optimalisaties door te voeren. De versie die T-Mobile USA gaat uitleveren zal wel iets groter zijn, omdat de operator extra apps zoals MyFaves en IM meelevert.

Via: TmoNews

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.